Asuntovaunun edut

J. Rinta-Jouppi Oy

Kotimaanmatkailu on voimissaan. Nykyisin suuri osa reissuista tehdään Suomen rajojen sisäpuolella, eikä kylmyyttä lähdetä karkuun Espanjan aurinkorannikolle. Myös matkustustavat ovat muuttuneet ja se on huomattu matkailuajoneuvojen myynnin kovana kasvuna. Caravan-buumi on tarttunut moneen eri-ikäiseen autoilijaan ja niitä myydään tiuhaan tahtiin ympäri vuotta – toimi ajoissa, mikäli haluat itsellesi sopivan ajoneuvon ennen lomakausia!

Tässä blogissa pureudutaan asuntovaunuihin ja miksi juuri sinun tulisi ostaa asuntovaunu tulevan kesän rientoihin.

Mikä olisikaan sen mukavampaa, kuin ostaa tai vuokrata kesäksi itselle tai perheelle maisemaa vaihtava yksiö – matkailuvaunu. Aikataulutonta, rajoituksetonta ja stressitöntä kesämatkailua. Ei kiirettä hotelliin sisäänkirjautumaan tai jatkuvasti vaihtamaan paikkaa. Yhteistä aikaa koko perheen kanssa eikä edes vuodenajalla ole merkitystä, sillä reissut ovat mahdollisia niin kesällä kuin talvellakin.

kabe-matkailuvaunu

Näistä syistä sinun tulisi harkita asuntovaunun hankintaa:

Hinta
Asuntovaunun hankintahinta on asuntoautoa edullisempi ja näin ollen suotuisampi kukkarollesi. Myös käyttökustannukset ovat vuosittain matkailuautoa edullisemmat. Matkailuvaunusta et ole velvoitettu maksamaan ajoneuvoveroa tai käyttövoimaveroa, joten säästöön jää iso siivu suhteessa matkailuautoon. Käytettynä edullisempi, uutena kalliimpi – valinta on sinun!

Perhe
Matkailuvaunu sopii hyvin perheille, joissa on jo jälkikasvua, sillä se on yleensä asuntoautoa tilavampi. Joissain vaunuissa on nukkumapaikkoja jopa yhdeksälle. Myös pieniä matkailuvaunuja on olemassa, joissa nukkuu kahdesta neljään henkeä.

Jos kesämökillä sama maisema alkaa kyllästyttää, asuntovaunun kanssa sitä ongelmaa ei ole. Jos haluat maiseman vaihtuvan aina vähän väliä, niin kannattaa harkita tämän liikkuvan kesämökin hankintaa.

Kesämökkihän on tarkoitettu rauhalliseksi paikaksi, jossa pääsee rentoutumaan ja viettämään rauhallisia kesäpäiviä, eikö?

Noh… minkä vuoksi siitä huolimatta löydät itsesi aina lapion varresta tekemässä ”remonttia”, joka tuntuu ikuisuusprojektilta ja mökkireissuista ei jää kuin rakkoiset kädet ja kipeä selkä. Matkailuvaunun kanssa tätä ongelmaa pääset pakoon ja reissuillasi voit keskittyä vain olennaiseen.

Matkailuvaunuja nähdään valtaosin Suomen kesäisessä maantiekuvassa, mutta talvikäyttöä ei kannata unohtaa. Vaunu sopii loistavasti esimerkiksi laskettelureissulle. Lämmitys pitää reissaajat lämpimänä ja mukaan matkalle mahtuu vaikka sukset, sauvat ja monot.

asuntovaunu pariskunta asuntovaunu lapsiperhe 

Leiri
Matkailuvaunu sopii kärsivällisille ihmisille, joilla ei ole mihinkään kiire. Jos viihdyt pitkiä aikoja samassa paikassa, niin asuntovaunu on tarkoitettu sinulle. Leirintä-alueella on kätevää irrottaa vaunu ja lyödä leiri pystyyn pidemmäksikin ajaksi ja vaunun voi jättää ”tukikohtaan” pidemmäksikin ajaksi. Tuolla aikaa voit tehdä henkilöautolla erilaisia retkiä ympäristössä ja pitää tukikohtasi paikallaan koko ajan, sen sijaan asuntoautolla leiri täytyy joka kerta purkaa liikuttaessa.

Asuntovaunulle löytyy useita eri käyttötarkoituksia ja niistä suosituin on caravan-matkailu, mutta vaunu toimii kesällä loistavasti myös kotopihassa ylimääräisenä vierashuoneena tilanpuutteen iskiessä. Jos olet järjestämässä grillijuhlia tai muuta tapahtumaa kesällä, vieraasi majoittuvat kätevästi ilmastoidussa vaunussa, vaikka sitten kotopihassa.

Ostanko vai vuokraanko?
Vaikea kysymys, jossa tulee ottaa huomioon budjetti ja aikaisemmat kokemukset. Ensikertalaisena suosittelen vuokraamaan ja kokeilemaan onko matkailuajoneuvolla matkustaminen oma juttu. Ensiostajalle käytetty ajoneuvo on hyvä valinta, mutta jos matkailu on verissä ja se tuntuu omalta jutulta, niin kannattaa harkita uuden ajoneuvon ostamista. Matkailuajoneuvon ostaminen käytettynä tai uutena on turvallista tehdä järjestäytyneeltä matkailuajoneuvoliikkeeltä, jolta saa monipuolista neuvontaa ja takuuvarman ajoneuvon.

Jos sinulla herää kysyttävää matkailuajoneuvon hankintaan liittyen suosittelemme rohkeasti ottamaan yhteyttä J. Rinta-Joupin matkailuajoneuvojen asiantuntijoihin Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Raisio, Seinäjoki ja Vantaa Caravan toimipisteissä.

caravan-11

Ostajan muistilista

  • Tarkista vedettävän ajoneuvoyhdistelmän ajokorttivaatimukset. Tarkat tiedot löydät Trafin sivuilta.
  • Varmista asuntovaunua vetävän ajoneuvon soveltuvuus veturiksi. Tarkat tiedot löydät Trafin sivuilta.
  • Budjetti, tarve ja käyttötarkoitus ovat kolme tärkeää asiaa matkailuajoneuvon hankinnassa. Minkä kokoinen budjetti on käytössä? Tullaanko kuljettamaan paljon tavaraa mukana? Kuinka monta matkustajaa lähtee reissuille?
  • Jos olet ostamassa käytettyä matkailuajoneuvoa, suosittelemme varmistamaan ajoneuvon korin kunnon ammattilaisen tekemällä kosteusmittauksella. Näin vältytään yllätyksiltä!
  • Osta matkailuajoneuvosi luotettavalta, asiantuntevalta myyjältä, joka osaa neuvoa ja kartoittaa sinun ja perheesi tarpeet matkailuajoneuvon hankinnassa.

Laajan valikoiman uusia ja käytettyjä asuntovaunuja löydät J. Rinta-Joupin verkkosivuilta – Tutustu kattavaan valikoimaamme ja löydä omasi!

Jos matkailuajoneuvosi seisoo pihassa tyhjänpanttina – myy se meille reiluun hintaan!

Suositellut artikkelit