Millainen auto kiinnostaa autoliikkeen sisäänostajaa?

J. Rinta-Jouppi Oy

Autoliikkeet ovat pullollaan toinen toistaan hienompia autoja, niin uusia kuin käytettyjä vaihtoautoja. Näiden autojen ostaminen liikkeisiin tapahtuu ammattimaisen autoliikkeen sisäänostajan toimesta. Millaisia ovat autot, jotka kiinnostavat sisäänostajaa? Entä millaisista askareista tyypillinen työpäivä koostuu? Haastattelimme J.Rinta-Joupin Tampereen Hatanpään liikkeen sisäänostajaa, Heikki Häkkistä.

 

Autojen sisäänostajan työhön kuuluu eritoten potentiaalisten yksilöiden etsiminen, vertailu ja lopulta ostaminen. Ammattimainen sisäänostaja käy huolellisen prosessin läpi ostaessaan autoja liikkeeseen myyntiin. Häkkinen kertoo laskevansa autoveroja, vertailevansa myyntihintoja ja ynnäilevänsä kuhunkin autoon uppoavia kuluja ennen ostopäätöksen syntymistä.

 

- Työni keskittyy suureksi osin Suomen ulkopuolelta tuotaviin autoihin. Ostettavia autoja etsiessäni selailen paljon huutokauppoja ja ylipäänsä eri maiden, kuten Ruotsin, Hollannin ja Saksan, markkinoiden ajoneuvovalikoimia. Autoja tarjotaan välillä yksityisiltäkin, mutta autojen ostaminen ulkomailta on pikemminkin täyspäiväistä työtäni. Myös ulkomaiset yhteistyökumppanimme ja kyseisessä maassa sijaitsevat paikalliset autoliikkeet tarjoavat meille autoja myyntiin, kuvailee Häkkinen ostoprosessia.

 

Sisäänostajan kiinnostuksen herättää varsinkin hieman paremmin varustellut ja erikoisemmat autot. Pääasiassa autojen ostaminen J.Rinta-Joupin liikkeisiin keskittyy premium-merkkeihin, joiden kysyntä kotimaassamme on valtava. Häkkinen mainitsee etsivänsä paljon myös käyttövoimaltaan hybridejä autoja. Hybridien kysyntä on yhä nousevaa, mutta silti niitä ei löydy Suomen markkinoilta tarpeeksi asiakkaiden kiinnostukseen nähden.

 

- Eli ihan perinteisimpiä karvalakkimalleja emme hirveästi osta. Niitä on Suomessa jo paljon, naurahtaa Häkkinen.

 

Joka tapauksessa kunkin auton ostaminen ja valinta muuttuu automaailmassa vallitsevien trendien mukana. Sisäänostaja seuraa tarkoin automarkkinoita ja tarkkailee kaupaksi menneitä autoja ostoja suunnitellessaan. Myyntiin tulevat autot ovat myös lähestulkoon aina käytettyjä autoja, jotka myydään liikkeissä vaihtoautoina.

 

- Auton ostamisen kriteereinä pidän eritoten siistiä kuntoa sekä hyvää ja kattavaa huoltohistoriaa. Sellainen auto menee aina kaupaksi. Silläkään ei ole niinkään merkitystä, vaikka auton maalipinnassa olisi esimerkiksi korjailtavaa, sillä ne saadaan kyllä hoidettua virheettömästi. Loppujen lopuksi oikeanlainen hinta on se, joka määrää omalta osaltaan paljon, kertoo Häkkinen.

 

Autoliikkeen sisäänostajaa kiinnostavat hyväkuntoiset autot. Auton ostaminen käy liikkeissämme kätevästi ja luotettavasti. Tule siis vaihtamaan autosi meillä ja katso kaikki valikoimistamme löytyvät vaihtoautot. Lue myös syistä ostaa vaihtoauto ja katso millaiset menopelit ovat suomalaisten suosimia!

 

Suositellut artikkelit