Mielessä vaihtoauto? Tee turvalliset kaupat!

J. Rinta-Jouppi Oy

Suomessa tehdään vuodessa noin 600 000 autokauppaa. Suurin osa myydyistä autoista on vaihtoautoja. Käytettyjen autojen ostoon liittyy kuitenkin aina omat ennakkoluulonsa. Mitä jos auto ei toimikaan halutulla tavalla? Mitä jos siihen tulee jokin vika pian kauppojen jälkeen, onhan se kuitenkin jo käytetty? Nämä taitavat olla yleisimmät pelot vaihtoautokaupoissa. KKV (kilpailu- ja kuluttajavirasto) tulee vuosittain lukuisia yhteydenottoja juuri käytettyjen autojen kauppaan liittyen.

Tarkista vaihtoauto ennen kauppoja

Koeaja, testaa varusteiden toimivuus ja tutustu autoon myös ulkoisesti. Turvallisen autokaupan numero ohje yksi, kokeilemalla ja koeajamalla saattaa jokin myöhemmin haitaksi ja harmiksi osoittautuva asia nousta esiin jo ennen kauppoja. Kaupantekotilanteessa on hyvä pitää mielessä myös rutiinikysymykset. Tarkistaa auton lisävarusteet myyjältä ja pyytää tiedot auton mahdollisesta kolarihistoriasta ja sen aiheuttamista toimenpiteistä. Muista pyytää myös tiedot auton huoltohistoriasta ja tarkistaa, että huollot on tehty ajallaan ja luotettavissa korjaamoissa. Tunnetuissa kotimaisissa ketjuliikkeissä autokaupan tekeminen on turvallista ja asiakkaan asema hankalassakin tilanteessa helpompi. Kokeneet ja ammattitaitoiset automyyjät usein kertovat sinulle tärkeimmät tiedot autosta ilman kysymistäkin.

Kun ostetusta vaihtoautosta löytyy vika?

Mikäli kuitenkin käytettynä ostettuun autoon ilmaantuu vikaa kohtuullisessa ajassa kaupanteosta, on syytä ottaa yhteys auton myyjään. Tässäkin asiassa tunnettu kotimainen ketjuliike on usein turvallisin valinta, sillä usein kyseiset liikkeet osaavat vastata KKV:n laatiman ohjeistuksen mukaan kysymyksiin siitä, miten toimitaan ja kenellä on vastuu. Epäselvissä tapauksissa autoliikkeet saattavat ohjata kuluttajan myös suoraan KKV:n puheille, jotta asia tulee hoidettua loppuun selkeästi kuluttajansuojalain määrittelemällä tavalla. Suomen kuluttajasuojalaissa ei autolle ole määritelty tarkkaa takarajaa myyjän vikavastuulle, vaan asioita katsotaan tapauskohtaisesti. Vaihtoauton vika-asioiden kohdalla puntaroidaan aina auton ikää, ajokilometrejä ja auton oletettua käyttöikää.

qkpY_96g

Käytetyn auton takaa – Huoletonta ajoa vaihtoautolla

Vaikka kuluttajansuoja onkin vaihtoauton ostajien turvana, voi omasta ajamisestaan tehdä vielä huolettomampaa hankkimalla vaihtoautoihin tarjoamamme autoturvan. Autoturva on loistava lisäturva, joka antaa vaihtoautoilijalle yhtä levollisesti nukuttuja öitä, kuin uuden auton omistajallekin. Autoturva on J. Rinta-Joupin tarjoama takuu käytetyn auton ostajalle. Vaihtoautoturva kattaa suurimman osan moottoriin, vaihteistoon, jarruihin, ohjaukseen, varusteluun (vain tehdasasennettuun), turboon, voimansiirtoon, sähkötekniikkaan, polttoainejärjestelmiin yms. liittyvistä huolloista. Huollon voit suorittaa autoturvalla missä tahansa itse valitsemassasi autokorjaamossa. Lue lisää tarjoamastamme autoturvasta ja sen ehdoista täältä. Myös myyjämme kertovat sinulle lisää ja vastaavat kysymyksiin.

Katso myös vaihtoautomme, jotka ovat lähiaikoina katsastettu

Mikäli turvalliset vaihtoautokaupat ovat mielelläsi, ota yhteys lähimpään J. Rinta-jouppi myymälään ja me autamme sinua. Yhteystietomme löydät täältä.

Suositellut artikkelit