Autovakuutus – kannattaako ottaa kaskovakuutus?

J. Rinta-Jouppi Oy

Äkillisiä vahinkoja ja niistä johtuvia ylimääräisiä kuluja on vaikea ennakoida. Kattava autovakuutus auttaa varautumaan yllättäviinkin tilanteisiin tuoden lisäturvaa ja rauhallista mieltä autoilijalle. Oman menopelin vakuuttaminen koostuu kahdesta osasta, joita ovat lakisääteinen liikennevakuutus ja vapaaehtoinen kaskovakuutus. Näillä kahdella vakuutuksella on kuitenkin eroja, joista kaikki autoilijat eivät välttämättä tiedä. Millaisia vahinkoja liikennevakuutus korvaa? Entä kannattaako kasko?

Liikennevakuutus tulee ottaa liikennevakuutuslain mukaan jokaiselle liikenteessä käytettävälle ajoneuvolle kuten autolle, moottoripyörälle tai mopolle. Ilman liikennevakuutusta ei tien päälle saa lähteä siis ollenkaan. Liikennevakuutus onkin otettava ajoneuvon hankinnan tai haltijamuutoksen jälkeen heti ostopäivänä ajoneuvolle, jolla ei ole voimassaolevaa liikennevakuutusta tai seitsemän päivän kuluessa ajoneuvolle, jolla on voimassa oleva vakuutus omistuksen siirtyessä.

Vahingon yllättäessä liikennevakuutuksen korvauspiiriin kuuluu kaikki mahdolliset henkilövahingot, mutta vain vahinkoon syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Liikennevakuutus ei siis aiheuttaessasi vahingon korvaa omaan autoon kohdistuvia vaurioita. Tällöin tarpeeseen tulee kaskovakuutus.

Autovakuutus, jolla viitataan kaskovakuutukseen, muodostuu useasta eri vakuutuksesta, jotka korvaavat eri tyyppisiä autoon kohdistuvia vahinkoja. Autovakuutus on saatavilla useissa vakuutusyhtiöissä eri laajuisina kokonaisuuksina, jolloin se voidaan räätälöidä niin, että se palvelee asiakastaan parhaiten. Kaskovakuutus, omavastuu ja sen laajuus on siis asiakkaan itse päätettävissä. Sopivan laajuinen autovakuutus voidaan varmistaa, kun huomioi ainakin auton iän, oman riskinsietokyvyn ja auton arvon. Menopelin ollessa melko uusi voi laajin kasko olla kannattavin vaihtoehto, kun taas vanhemmalle ajoneuvolle saattaa riittää suppeampi kasko.

Kasko todistaa hyödyllisyytensä niin liikenteen sykkeessä kuin sen ulkopuolella. Autovakuutuksen kattavuudesta riippuen, kasko korvaa esimerkiksi kolarissa tapahtuneita vaurioita tai parkkipaikalla syntyneitä kolhuja. Oikea autovakuutus tuo helpotuksen myös vaikkapa ilkivallan varalle, lasivahinkojen sattuessa tai varkaustilanteissa. Kaskosta hyötyy siis yllättävän monissa tilanteissa, vaikka kuinka varovainen olisikaan liikenteessä.

Myös J. Rinta-Jouppi tarjoaa asiakkaille räätälöidyn kaskovakuutusratkaisun, joka on saatavilla niin uusiin kuin käytettyihin henkilö- ja pakettiautoihin, matkailuautoja unohtamatta. Kokonaisvaltaisen autovakuutuksen ottaminen on helppoa. Hoidamme kaikki vakuutuksiin ja rekisteröintiin liittyvät paperityöt puolestasi auton ostamisen yhteydessä niin, että ne astuvat voimaan heti. Myös olemassa oleva liikennevakuutus voidaan siirtää suoraan uuteen autoon.

Voidaan siis todeta, että kaskon ottaminen kannattaa. J. Rinta-Joupin J. autovakuutus on kattavuudeltaan ja hinnoittelultaan yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista tuotteista. Lue lisää täältä! Kiinnostuitko lisäpalveluistamme? Ota selvää, miten J. autoturvamme takaa käytetyn auton ostajalle huoletonta ajelua.

 

 

 

Suositellut artikkelit