Kia Rion hinnat julkaistu

Tuomo Lampela

Aiempina vuosina myyntimenestykseen nousseen Kia Rion neljännen sukupolven hinnat on julkaistu. Kian maailmanlaajuisesti toiseksi myydyin malli muodosti 450 000 kappaleella peräti 15 prosenttia koko Kian vuoden 2016 myynnistä. Myös Suomessa malli on myynyt hyvin ja onkin ollut lukuisina vuosina Suomen myydyimpien henkilöautojen listalla – rekisteröintejä tehtiin viime vuonna yhteensä 2421 kappaletta. Uuden Rio-malliston hinnat alkavat 15 591 eurosta ja varustetasoja on kolme: LX, EX ja TX.

Tyyliä ja käytettävyyttä

Kia Rio tarjoaa B-segmentin asiakkaille houkuttelevan yhdistelmän tyyliä, käytettävyyttä, ensiluokkaista turvallisuusteknologiaa sekä nautinnollista ajettavuutta. Rion moderni uusi ulkonäkö ja sisätilat on suunniteltu Kian Saksan ja Kalifornian suunnittelukeskuksissa yhteistyössä Korean Namyangin suunnittelukeskuksen kanssa. Uuden Rion ulkonäössä painottuvat suorat linjat ja tasaiset pinnat, jotka antavat autolle persoonallisen ilmeen. Rion etuosassa on uusin versio Kian tunnusomaisesta ”tiger-nose -säleiköstä”, joka on nyt aiempaa matalampi ja leveämpi. Keulan vaikuttavuutta lisäävät lähemmäs etupuskuria sijoitetut sumuvalot ja uudet keulamaskiin integroidut ajovalot yhdessä U:n muotoisten LED-päiväajovalojen kanssa.

Ensiluokkaista turvallisuutta ja nautinnollista ajettavuutta

Neljännen sukupolven Kia Rio on profiililtaan edeltäjäänsä pidempi. Sen tasapainoisempi ulkonäkö johtuu pidemmästä konepellistä, suuremmasta etuylityksestä, 10 mm pidemmästä akselivälistä (nyt 2580 mm), kapeammasta ja pystymmästä C-pilarista sekä lyhemmästä takaylityksestä. Uusi Rio on 4065 mm pitkä, eli 15 mm pidempi kuin edeltäjänsä ja 5 mm matalampi (korkeus nyt 1450 mm).

Uuden Rion sivuprofiilissa korostuvat suorat ja selkeät linjat, jotka kulkevat auton koko hartialinjan ja ovien pituudelta. Tämä lisää pituusvaikutelmaa antaen autolle voimakkaamman ulkonäön.

Uudessa Riossa on luokkansa tilavin matkustamo ja yksi suurimmista tavaratiloista (325 l). Käytännöllisyys on ollut Rion kehittely- ja suunnittelutiimien keskeinen tavoite. Rion 10 mm pidemmän akselivälin ja 15 mm pidemmän korin ansiosta matkustamossa ja tavaratilassa (+37 l) on aiempaa enemmän tilaa. Jalkatilaa on nyt edessä 1170 mm ja takana 850 mm. Uudessa mallissa on lisäksi enemmän tilaa hartioille kuin useimmissa luokkansa muissa autoissa, edessä 1375 mm ja takana 1355 mm. Vaikka uusi Rio on 5 mm matalampi kuin edellinen malli, se on B-segmentin tilavimpien autojen joukossa myös pääntilan osalta.

Uuteen Rioon on tarjolla laaja valikoima bensa- ja dieselmoottoreita. Rio on saatavana Kian kolmisylinterisellä 1.0 T-GDI -moottorilla (100 hv & 120 hv). Tämä kevyt ja kompakti moottori esiteltiin Kia cee’dissä, ja se noussee suosituimmaksi moottoriksi, kun uusi Rio tulee myyntiin. 1.0 T-GDI -moottorin (100 hv) hinnat alkavat 16 990 eurosta.

Uusi Kia Rio on yksi luokkansa turvallisimpia autoja. Siinä on käytössä Kian uusinta turvallisuusteknologiaa, suurlujuusteräksestä valmistettu runko ja runsaasti passiivisia turvallisuustoimintoja. Rio tavoitteleekin viiden tähden Euro NCAP -törmäystestitulosta. Rio on ensimmäisiä B-segmentin autoja, joihin on saatavilla jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän lisäksi tarjolla on kaistavaroitin, joka varoittaa kuljettajaa, jos hän on ajautumassa pois kaistaltaan suuntavilkkua näyttämättä.

Suomessa uusi, neljännen sukupolven Kia Rio lanseerataan 18.–19. maaliskuuta.

Katso tästä kaikki uudet Kia-automme!

Suositellut artikkelit