Autosta assistentti? – Ford visioi puheohjauksen tulevaisuutta

admin

Auto, joka tunnistaa äänensävysi ja ilmeesi?

Fordin mukaan tulevaisuuden autoissa tämä voi olla mahdollista – kiitos kehittyneiden autojärjestelmien. Yhtiö kehittää eturintamassa autojen puheentunnistusjärjestelmiä: Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä tukee jo nyt puheohjausta sekä Apple CarPlay ja Android Auto -toimintoja. Pian kuljettajien käytössä on myös Amazonin virtuaaliassistentti Alexa.

Ajokokemuksesta on tulossa entistäkin parempi, kiitos kehitteillä olevien puheentunnistusjärjestelmien. Fordin julkaiseman tiedotteen mukaan vuoteen 2022 mennessä lähes 90 prosentissa uusista autoista odotetaan olevan puheentunnistusominaisuus. Eikä siinä vielä kaikki – ennusteiden mukaan tulevaisuudessa järjestelmät kehittyvät kuljettajien henkilökohtaisiksi assistenteiksi, jotka osaavat palvella kuljettajia jopa eleiden pohjalta. Fordilla uusista ominaisuuksista on tarjolla esimakua SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän kautta jo nyt. 

SYNC 3  opastaa kuljettajan kahvikupin ääreen 

Ensi kesästä alkaen kuljettaja voi Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla olla yhteydessä Amazonin virtuaaliassistentti Alexaan. SYNC 3 toimii 23 kielellä ja monella paikallisella aksentilla. Pilvipohjaisten resurssien avulla tulevaisuudessa yhä useampi kuljettaja voi puhua äidinkieltään – suomi saadaan mukaan ensi vuoden aikana.

– SYNC 3 on jo kehittymässä kohti henkilökohtaista assistenttia, sillä jos sille sanoo olevansa nälkäinen tai tarvitsevansa kupin kahvia, se etsii ravintolan, kertoo ääniohjausinsinööri Mareike Sauer Ford Europelta. – Seuraavana askeleena kuljettajat voivat puhua omaa äidinkieltään omalla murteellaan tai aksentillaan ja lisäksi käyttää omia sanamuotojaan ja luonnollista puheenparttaan, lisää Sauer.

Puhelimen käyttö helposti auton kosketusnäytöltä

Apple CarPlay™ tarjoaa yksinkertaisen tavan käyttää iPhone -käyttöliittymää auton kosketusnäytöllä. Sen avulla voidaan käyttää Siri Eyes-Free -äänikomentoja sekä Apple Maps, Apple Music, Phone, Messages -sovelluksia ja muita kolmannen osapuolen appeja. Android Auto™ tuo Google Mapsin ja musiikin auton näytölle sekä äänikomennot puheluille ja viesteille.

Lue lisää Fordin SYNC 3 -järjestelmästä!

Suositellut artikkelit