J. autoturva: paremmin nukuttuja öitä käytetyn auton ostajalle

tuomo.tihverainen

J. Rinta-Joupin J. autoturva on helppo ja halpa tapa varautua yllättäviin tilanteisiin tien päällä – ilman omavastuuta!

Kuvitellaanpa tällainen tilanne:

Olet ostanut autoliikkeestä käytetyn auton. Koeajo sujui mallikkaasti ja autoliike on hoitanut vastuullisesti velvollisuutensa eli huolehtinut auton katsastuksesta, kertonut auton ominaisuuksista ja huoltohistoriasta sekä varmistanut, että auto on kauppahetkellä parhaassa mahdollisessa kunnossa eikä siinä ole havaittu vikoja. Auton tehdastakuu on umpeutunut muutamaa vuotta aikaisemmin.

Kahdeksan kuukauden kuluttua olet matkalla kotiin jalkapalloharjoituksista, kun moottorin merkkivalo yhtäkkiä syttyy ja joudut pysäköimään yskien sammuneen autosi pientareelle. Konepellin alta paljastuu kallis remontti, ja hammaslääkärinkin lasku on juuri erääntymässä. Mikä nyt eteen?

Huoleton vuosi tien päällä

Auto on käyttötavarana kuluva tuote, ja autoliike on vastuussa vain vioista, joiden on todettu olleen autossa myyntihetkellä. Normaalista kulumasta aiheutuvat vauriot menevät kuluttajan piikkiin, ellei tämä ole hankkinut autolleen esimerkiksi J. Rinta-Joupin J. autoturvan kaltaista takuupalvelua.

– Autoturva on ennen kaikkea paremmin nukuttuja öitä ja turvaa yllättävien tilanteiden varalle pikkurahalla, J. Rinta-Jouppi  Oy:n paikallisjohtaja Marko Hiltunen luonnehtii.

J. autoturvan voi hankkia käytetyn ajoneuvon ostamisen yhteydessä joko 12 kuukaudeksi tai 20 000 kilometrin matkalle, tai vaihtoehtoisesti 24 kuukaudelle tai 40 000 kilometrin matkalle. Yllättävän vian ilmetessä J. autoturva kattaa valtaosan ajoneuvon alkuperäisistä elektronisista ja mekaanisista osista täysin ilman omavastuuta. Maksimikorvaussumma vakuutuskaudelle on 5 000 euroa. Autoturvan saa jopa yhdeksän vuotta vanhaan autoon tai ajoneuvoon, jonka mittarissa on enimmillään 200 000 kilometriä.

– Yleisimmät kulumisesta syntyvät viat liittyvät moottoriin, voimansiirtoon ja vaihteistoon ja ne voivat ilmaantua yllättäenkin, kun puhutaan autosta, jolla on mittarissaan jo vähän reilummin kilometrejä. Autoturvan avulla voi huristella vuoden huoletta, sillä 5 000 euron korvauskatto riittää suurempiinkin remontteihin. Aika harvassa ovat tapaukset, joissa esimerkiksi sekä moottori että vaihdelaatikko sanoisivat sopimuksen irti samana vuonna. Toisaalta tällaiset viat ovat sellaisia, että ne yleensä ilmenevät vuoden käytön aikana, jos ovat ilmetäkseen, Hiltunen kertoo.

Huolla autosi missä vain

Lisäturva ei ole sidottu J. Rinta-Joupin omiin korjaamoihin, vaan asiakas voi huollattaa autonsa vaikkapa jo entuudestaan tutulla ja luotetulla vakiohuoltamollaan. Kuluista ei tarvitse vängätä eikä asiakkaan tarvitse nähdä vaivaa, sillä korjaamo tekee vikadiagnoosin, laatii paperityöt ja hoitaa laskutuksen eteenpäin.

– Nykyautojen huoltaminen on sellaista, että jo konepellin avaamisesta ja vikakoodin lukemisesta saa pulittaa helposti satasia. Tässä kohtaa J. autoturva on hyvin nopeasti maksanut itsensä takaisin. Lisäturvan saa myös halutessaan mukaan osamaksurahoitukseen, joten kuukausikustannus paremmin nukutuille öille jää lopulta hyvin pieneksi, Hiltunen summaa.

12 kuukauden J. autoturvan hinta on 599 euroa ja se voidaan myöntää yhdeksää vuotta nuoremmille autoille, joilla on ajettu alle 200 000 kilometriä ja joiden kuutiotilavuus on alle 3200 cm³.

24 kuukauden autoturvan hinta on 999 euroa ja se voidaan myöntää seitsemää vuotta nuoremmille autoille, joilla on ajettu alle 200 000 kilometriä ja joiden kuutiotilavuus on alle 3200 cm³.

Lue lisää ja tutustu kaikkiin J. autoturvan piirissä oleviin auton osiin ja osa-alueisiin!

Suositellut artikkelit