J. Rinta-Jouppi avasi 19. toimipisteensä Hyvinkäälle

J. Rinta-Jouppi Oy

Myyntipäällikkö Lauri Liedeksen mielestä kiristyneessä kilpailukentässä autoliikkeillä ei ole varaa aliarvioida asiakkaitaan.

Kotimainen autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy on avannut tammikuun aikana uusimman, 19. toimipisteensä Hyvinkäälle, Veikkarinkadulle. Yrityksen tuorein toimipiste on osa kunnianhimoista kasvusuunnitelmaa ja samalla ketjun viides uusi myymälä viimeisen kahdentoista kuukauden sisällä. Myyntijohtaja Markku Ala-Hakunin mukaan laajentuminen tulee strategisesti merkittävään aikaan.
 

– Kysyntä ajoneuvomyynnissä, erityisesti käytettyjen autojen osalta, on ollut selvässä kasvussa jo pari vuotta. Nyt, markkinan ollessa kuuma, on otollinen hetki kasvattaa omaa toimintaamme. Viime vuonna käytettyjen ajoneuvojen kappalemääräinen myyntimme kasvoi yli 12 prosenttia vuotta aikaisemmista lukemista.

Hyvinkaa-LauriLiedes-web1J. Rinta-Joupin Hyvinkään toimipisteen myyntipäällikkö Lauri Liedes luottaa laadukkaan asiakaspalvelun voimaan ja pitää erittäin tärkeänä, että liikkeeseen saapuva asiakas otetaan huomioon heti saapuessa.

Kun uuden myymälän avaamisesta tuli ajankohtaista, yrityksen johdolla oli tahto palkata paikallisvetäjäksi kaupungin hyvin tunteva ammattilainen. Sellainen löytyi läheltä. Rooliin palkattiin Hämeenlinnan autoliikkeellä työskennellyt hyvinkääläinen Lauri Liedes. Hän oli lyhyestä urastaan huolimatta edennyt alle kahdessa vuodessa vastuumyyjäksi ja todistanut edustavansa yrityksen arvoja sekä kaupanteon kulttuuria.

– Arvoihimme kuuluu joustavuus, se, että jokaista palvellaan. Oma ohjesääntöni on, että asiakasta ei pidä aliarvioida. Koskaan ei tiedä kenenkään tarpeita, jos häntä ei kuuntele. Autoalalla kuitenkin sorrutaan valitettavan usein tekemään ihmisistä negatiivisia johtopäätöksiä perustuen ulkoisiin havaintoihin. Ei viitsitä yrittää ja jätetään palvelematta, sillä kuvitellaan, että "ei se kuitenkaan mitään osta". Tämä ei ole hyväksyttävää, eikä siihen myöskään pitäisi kovassa markkinatilanteessa olla yhdelläkään autoliikkeellä varaa.

383084_mark_quote_icon Arvoihimme kuuluu joustavuus, se, että jokaista palvellaan. 383084_mark_quote_icon

Hyvinkaa-ryhmakuva-web1Hyvinkään myyntihenkilöstöstä löytyy monipuolista osaamista autokaupasta ja sen ulkopuolelta.

Avainaseina monipuolinen varasto ja innostuneet asiakaspalvelijat

Uuden myymälän koko kapasiteetti tullaan hyödyntämään ja myytäviä ajoneuvoja varastoon tulee yhteensä noin 170 kappaletta. Tavoite on pitää autojen hintapisteet keskiarvoltaan noin 15 000 euron luokassa. Vaikka uusi liike uudella markkina-alueella on aina haaste, ei Liedes ole huolissaan. Hän uskoo ketjun erinomaisen maineen, monipuolisen paikallisvaraston ja omalle työlleen täyden panoksen antavan henkilökunnan olevan kilpailuvaltteja Hyvinkään toimialueella.

– Kantava ajatuksemme on ollut vallata paikallismarkkinaa tarjoamalla kirjava ajoneuvovarasto ja tuomalla taloon monipuolinen asiakaspalvelijoiden tehojoukko. Porukka, jossa sekoitetaan perinteistä autokaupan myynti- ja tuotetieto-osaamista alan ulkopuolelta tuleviin näkemyksiin. Olemme mielestäni onnistuneet saamaan kasaan erittäin innostuneen neljän hengen asiakaspalvelutiimin, jossa kolme henkilöä tulee suoraan autoalalta ja yhdellä on taustaa yritysmyynnin puolelta.

Rauhallinen ja lauseensa kohteliaasti jäsentelevä Liedes on omien sanojensa mukaan nauttinut suuresti haastavasta roolistaan, vaikka ensimmäisen kuukauden hän vietti yksin liiketilan lattialla autoja kovaa tahtia sisään ostaen ja perusasioita pystyttäen. Työnantaja on tarjonnut paljon vastuuta, mutta luotettavalle ja tunnollisesti työnsä hoitavalle miehelle on suotu myös paljon vapauksia. Tätä kulttuuria paikallisvetäjä haluaa vaalia myös oman henkilökuntansa kesken.

– Olen ollut onnekas saadessani nauttia talossa ollessani ammattimaisesta esihenkilötyöstä. Virheitäkään ei tarvitse pelätä. Tämä on luonut pohjan omalle oppimiselleni. Saadessani vaikuttaa paikalliseen tekemisen meininkiin – tavoitteeni Hyvinkään osalta onkin luoda tänne vastaavanlainen, kannustava tekemisen ilmapiiri. Sellainen, jossa voin luvata, että jokainen tulee arjessa huomioiduksi – niin asiakkaat kuin omat alaiset ja kollegat.

Hyvinkaa-dronekuva-1

Hyvinkään uusi autoliike sijaitsee osoitteessa Veikkarinkatu 1. Mikäli haluat selata sopivia autovaihtoehtoja netissä, voit tutustua Hyvinkään monipuoliseen ajoneuvovarastoon täällä. Tarkempia tietoja autoista voit kysellä verkkosivujemme chat-palvelun kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä autoliikkeeseemme. Tervetuloa autokauppaan, jossa on jiitä!

Suositellut artikkelit