Mitä ottaa huomioon käytettyä autoa ostettaessa?

J. Rinta-Jouppi Oy

Pohditko käytetyn menopelin ostamista? Käytetty auto on oiva valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen, sillä monenlaisia malleja ja merkkejä on myynnissä maanlaajuisesti. Listasimme viisi vinkkiä käytetyn auton ostamiseen.

 

  1. Kannattaako valita autoliike vai yksityinen myyjä?

 

Autonostohuumassa ensimmäisenä kannattaa pohtia, ostaako menopelin autoliikkeestä vai yksityiseltä myyjältä. Vaikka jälkimmäiseltä käytetty auto voi lohjeta halvemmalla, liittyy yksityisiin myyjiin aina jonkinasteinen riski. Yksityiseltä ostettaessa kuluttajalla ei nimittäin ole kuluttajan suojaa, jonka vuoksi mahdolliset viat ovat täysin ostajan vastuulla. Kuluttajalle taloudellinen turva on suurempi autoliikkeessä asioitaessa ja valittavissa on myös rahoitusratkaisuja joustavasti. J.Rinta-Jouppi Oy:n tarjoama Oiva-autorahoitus on asiakkaalle riskitön ja vaivaton ratkaisu hankkia käytetty auto.

 

  1. Käyttötarkoitus määrittää sopivan auton

 

Hakukriteerit ja budjetti on hyvä olla selvillä autokaupoille suunnatessa. Käyttötarvetta kartoitettaessa huomio kannattaa suunnata tilantarpeeseen, käyttökustannusten suuruuteen ja ajomäärään. Yksi käytetyn auton valintaan vaikuttavista tekijöistä monilla on käyttövoima, joka vaikuttaa omalta osaltaan kertyviin käyttökustannuksiin. Myös ekologiset seikat ovat nykypäivänä kuluttajien mielissä ja erilaisia polttoaineita kannattaakin verrata keskenään käyttötarpeeseen peilaten.

 

  1. Varustelut ja ominaisuudet tuovat lisäarvoa

 

Tarpeisiin sopivat varustelut tarjoavat käyttömukavuutta autolla ajeluun. Näin käytetty auto mukautuu juuri omiin tarpeisiin. Sopivien varusteluiden ja ominaisuuksien valitsemisen ohella myös auton mukana tuleva muu varustelu kannattaa käydä huolellisesti läpi. Tärkeitä tarkastettavia osa-alueita ovat esimerkiksi renkaat ja moottorinlämmitin.

 

  1. Onko huoltokirja kunnossa?

 

Käytettyä autoa ostettaessa tärkeää on tarkastaa auton huoltohistoria. Perusteellinen ja luotettava huoltohistoria takaa menopelin arvon säilymisen hyvin jatkossakin. Säännöllisesti huollettu auto toimii todennäköisimmin moitteetta myös uudella omistajalla ja yllättäviltä kalliilta remonteilta voidaan välttyä varmimmin.

 

  1. Kunnollinen koeajo kannattaa

 

Olennainen osa käytetyn auton ostoa on koeajo, jolloin pääsee katsastamaan auton ominaisuudet käytännössä. Potentiaaliset yksilöt kannattaa testata, jotta löytää juuri itselleen sopivimman menopelin. Koeajossa on hyvä kiinnittää huomiota niin jarrujen ja vaihteiston toimivuuteen kuin lämmitys- ja ilmastointilaitteiden kuntoon. Myös valojen ja merkkilaitteiden kunnollinen toiminta on tärkeä turvallisuustekijä. Auton ohjauspyörää kannattaa pyöritellä eri asentoihin ja ajonopeuksia vaihdella.

 

Tutustu laajaan vaihtoautovalikoimaamme ja löydä sinulle oikea käytetty auto.

 

Suositellut artikkelit