Käyttövoimakoulu: Bensa on varma valinta

J. Rinta-Jouppi Oy

Bensa, diesel, sähkö ja hybridi.. Käyttövoimien kirjo on laaja ja tarjoaa autoilijalle monia vaihtoehtoja. J.Rinta-Joupin käyttövoimakoulu-sarja esittelee eri voimanlähteitä tuoden esille niiden hyvät kuin huonotkin puolet. Lue sarjan asiantuntijoiden hyödylliset vinkit oikeanlaisen käyttövoiman valintaan ja varmista, että valitsemasi käyttövoima palvelee juuri sinun omia tarpeitasi parhaiten.

 

Tieliikenteen kuluttamasta energiasta suuri osa on raakaöljystä valmistettavaa bensiiniä. Bensakäyttöisissä autoissa on ottomoottori, jonka ominaisuudet ovat vuosi vuodelta kehittyneet. Uuden teknologian ansiosta bensiinimoottoreiden kulutus on selvästi pienentynyt. Bensalla toimivat moottorit ovat yhä tehokkaampia, toimintavarmempia ja taloudellisempia kuin vuosia sitten, vaikka niiden toimintaperiaate onkin säilynyt samana.

- Bensa on oikea valinta varsinkin silloin, kun ajo on kohtuullista. Bensan taloudellisuus näkyy myös käyttövoimaveron puuttumisena, kertoo J.Rinta-Joupin Tampereen Hatanpään liikkeen paikallisjohtaja Sami Viitanen.

Käyttövoimakoulu 1.2

Ekologisuuden kannalta bensamoottorin usein ajatellaan olevan päästöiltään suuri. Bensiini on uusiutumaton fossiilinen polttoaine, jonka hiilidioksidipäästöjä vähentävien biokomponenttien osuus on rajallinen. Uusiutumattomien polttoaineiden öljyvarantojen huvetessa on niiden hyödyntäminen yhä kalliimpaa, joka osaltaan tuo bensan hintaan nousupaineita. Bensan keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat kuitenkin laskemassa jatkuvasti ja useita vähäpäästöisiä bensa-autoja on nykyään tarjolla.

- Bensamoottori ei ole niin suuri saastuttaja kuin moni luulee. Toki oikein suuri bensiinimoottori kuluttaa enemmän ja näin ollen myös lisää päästöjä.

 

Bensiini on käyttövoimana helppo ja selkeä valinta. Sitä on saatavilla huoltoasemilta maanlaajuisesti, ja sen tankkaus tapahtuu nopeasti, siististi ja oikein käytettynä turvallisesti. Bensamoottoriset autot ovat myös toimivuudeltaan takuuvarmoja valintoja Suomen kylmiin oloihin ja koviinkin pakkasiin. Bensa-auton voidaankin luonnehtia olevan mutkaton perusauto kaikenlaiseen käyttöön ja monenlaiseen tarpeeseen.

- Monilla on kysymyksiä markkinoilla olevien eri käyttövoimien kuten sähköllä toimivien autojen tai hybridien akkujen toiminnasta, kestävyydestä ja mahdollisista rikkoutumisista aiheutuvista kustannuksista. Jos siis ajatus tällaisten ajoneuvojen uudenlaisesta tekniikasta mietityttää, on bensalla kulkeva menopeli aina toimiva ja hyvä.

 

Bensiinimoottori on yleisin henkilöauton voimanlähde ja edullisimmat ajokit ovatkin useimmiten bensiinikäyttöisiä. Näin ollen lukuisten käyttövoimien keskuudessa bensa on aina varma valinta. Katso J.Rinta-Joupin kaikkien bensa-autojen valikoima täältä. Lue ja löydä myös lisää tietoa bensasta käyttövoimana!

Suositellut artikkelit