Kia Stingerin kahdet kasvot

Juuso Koivuniemi

Kia Stinger on näyttävä tehopakkaus jossa yhdistyvät ajaton tyylikkyys, erinomainen suorituskyky ja nautittava hallittavuus. Stinger on GT-tyypin automalli, joka taipuu myös perheautoksi. Toni Pahla J. Rinta-Joupin Helsingin toimipisteeltä kertoo Stingerin olevan ylellinen auto, jolla koko perhe voi lähteä nautiskelemaan tien päälle.

Edullinen laadusta tinkimättä

Kia on suunnitellut laadukkaan, tehokkaan ja tilavan GT:n, jonka saa itselleen huomattavasti kilpailijoiden vastaavaa edullisemmalla hinnalla. Edullisesta hinnasta huolimatta Stinger haastaa muiden premium-merkkien automalleja ja pärjää kilpailussa erittäin hyvin.

– Ajettavuus on huippuluokkaa esimerkiksi verrattaessa sakalaisiin huippumerkkeihin. Täysin vastaavat tai jopa paremmat ajo-ominaisuudet ja hinta on huomattavasti edullisempi, kertoo Toni Pahla.

Stingerin tultua markkinoille kuluttajan ei tarvitse enää valita perheauton ja urheiluauton väliltä. Kesälomaretket on mahdollista taittaa niin, että sekä pikkuväki että kuljettaja voivat nauttia matkasta. Stingeriä saa sekä takavetoisena että nelivetoisena. Moottorivaihtoehtoina on kaksilitrainen bensiini-turbo 255 hevosvoimalla, 2,2 litrainen diiseli 200 hevosvoimalla sekä malliston huipulla 3,3 litrainen V6, jossa 365 hevosvoimaa.

Tilava urheiluauto

Stinger on tehty ennen kaikkea säväyttämään tien päällä, mutta se yllättää myös käytännöllisyydessään. Suuressa takaluukussa on 406 litraa tilaa matkatavaroille ja luukku voidaan nostaa ylös, jolloin leveämmätkin tavarat mahtuvat mukaan. Jos mukaan on saatava suurempia matkatavaroita, 60:40-suhteessa jakautuvat ja taittuvat takaistuimet auttavat. Stinger on kilpailijoitaan tilavampi niin matkustamon kuin tavaratilan suhteen.

– Stinger taipuu tarvittaessa myös perheautoksi. Autosta löytyy lastenistuimille isofix-kiinnikkeet ja rattaat mahtuvat takakonttiin, Toni Pahla kertoo.

Turvallinen vauhtihirmu

Lapsiperheen autoksi Stingeriä suunnittelevaa ilahduttaa Stingerin turvallisuusominaisuudet, joihin on panostettu suunnittelussa. Kaikki alustan ja korin osat ovat suunniteltu suojaamaan matkustajia ja toimimaan yhdessä optimoidun aerodynamiikan, tehokkuuden ja ajomukavuuden kanssa.

DriveWise-teknologiat yhdistävät Kian älykkäitä turvallisuusinnovaatioita joiden avulla pyritään vähentämään monia ajamiseen liittyviä vaaratilanteita ja kuormituksia. Tämä tarkoittaa siis parempaa ajoturvallisuutta ja huolettomampaa sekä nautinnollisempaa ajoa koko perheelle.

Stinger on saanut kiitosta

Toni Pahla kertoo asiakkaiden olevan äärimmäisen tyytyväisiä Kia Stingeriin.

– Erittäin positiivinen vastaanotto on ollut tähän asti. Tämä on uranuurtajamalli Kialta eikä mitään vastaavaa ole aiemmin nähty, Toni Pahla kuvailee.

Katso tästä kaikki varastossamme olevat Kia Stingerit!

Suositellut artikkelit