Onko kotimaan matkailu tuttua? Katso tämän kesän huippukohteet

J. Rinta-Jouppi Oy

Kotimaan matkailu on täydellinen valinta autoilijalle. Suomesta löytyy kiehtovia nähtävyyksiä ja uusia elämyksiä vain lyhyen ajomatkan päässä. Kotimaan matkailu autolla mahdollistaa kauniit maisemareitit ja ensiluokkainen menopeli saavat kotimaan matkailun ajomatkat taittumaan vaivattomasti. Meiltä voit vaikka vuokrata auton päiväreissua varten tarpeesi ja ajomääräsi mukaan. Matkailu Suomessa on parhaimmillaan kesällä, joten listasimme kotimaan matkailun kiinnostavimmat matkakohteet automatkan suunnittelun tueksi ja jotka takaavat ikimuistoisen päiväreissun!

 

1. Helsinki 

 

Helsinki on kotimaan matkailun ehdoton klassikko. Kaupunki on täynnä erilaisia aktiviteetteja kotimaan matkailijalle ja ainutlaatuisia elämyksiä löytää joka nurkan takaa. Elämää pursuavan urbaanin ympäristön vastapainona on rauhallinen luonto, johon voi lähteä pakoon kaupungin hälinää. 

 

Kulttuurinnälkäinen reissaaja löytää Helsingistä varmasti omanlaisensa museon tai näyttelyn. Kaupunkiin juuri avattu Wild Immersion virtuaalinen luonnonpuisto vie katsomaan villieläimiä keskelle trooppista sademetsää ja arktista taigaa. Näyttelyyn osallistutaan virtuaalitodellisuuslasien välityksellä. Museoelämyksiä kaipaava voi tutkia esittävän taiteen historiaa Teatterimuseossa tai tarkastella raitiovaunujen kehitystä Ratikkamuseossa. Jos pitkän päivän jälkeen kaipaa luonnon keskelle voi lähteä seikkailemaan keskuspuiston luonnonsuojelualueille tai osallistua järjestetyille luontoretkille ja vaelluksille.

 

2. Hanko 

 

Ei ole turhaa, että Hankoa pidetään Suomen kesäkaupunkina; sen loputtomat hiekkarannat ja historialliset kalasatamat tuovat rantaloman tuntua. Tämä kotimaan matkailun helmi onkin ihanteellinen kohde päiväreissulle. 

 

Vierailun arvoinen nähtävyys on kaupungin lähistöllä sijaitseva Pohjoismaiden korkein majakka Bengtskär, joka kohoaa 52 metrin korkeuteen. Rannikkotunnelmaan pääsee myös tutustumalla majakkamuseoihin ja merellisiin näyttelyihin tai vain kävelemällä pitkin kilometrien mittaista rantaviivaa. Hangossa järjestetään kesäisin lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia, joihin päiväreissun tekeminen kannattaa. Voi seurata tiukkaa purjehduskilpailua kuuluisassa Hangon Regatassa tai nauttia Soul Jazz Weekendin kotimaisista ja ulkomaisista huippuartisteista.  

 shutterstock_1041499000

3. Tampere

 

Tampereelle ajaminen on jo kokemus itsessään kotimaan matkailijalle. Matka taittuu autolla kauniiden järvien ympäröimällä reitillä, jonka aikana näkee aitiopaikalta Pirkanmaan suurimmat järvet; Näsin ja Pyhän. Matkan varrella voi pysähtyä ihastelemaan maisemia tai herkuttelemaan hyviin ruokapaikkoihin.   

Päiväreissu Tampereelle, jota on luonnehdittu jopa Suomen teatteripääkaupungiksi, on loistava tilaisuus päästä nauttimaan laadukkaista ja viihdyttävistä näytelmistä. Kaupungit lukuisat teatterit tarjoavat ohjelmaa päivittäin aina komediasta draamaan. Vanhat punatiiliset tehdasalueet ovat kiinteä osa Tampereen katukuvaa. Vierailemalla tehtaiden museoissa pääsee kurkistamaan kaupungin kiehtovaan teollisuus- ja työläishistoriaan. 

 

4. Turku

 

Kotimaamme vanhasta pääkaupungista, Turusta, löytyy aitoa tunnelmaa kotimaan matkailijalle. Keväisin eloon heräävää Aurajokirantaa pitkin kävellessä voi piipahtaa suosituissa jokilaivoissa, jotka edustavat turkulaista maisemaa parhaimmillaan. Jokirannan kymmenet kahvilat ja ravintolat ovat olennainen osa kaupungin ruokakulttuuria.

 

Jos kotimaan matkailun teemaksi on valikoitunut ruoka, on Turku varma valinta. Kauppatorin liepeillä sijaitseva kauppahalli tarjoaa niin kansainvälisiä kuin kotimaisia makuelämyksiä. Vannoutuneille kulinaristeille tai muuten vaan hyvästä ruuasta kiinnostuneille omiaan on kaupungissa järjestettävä Food & Art Festival, joka nivoo yhteen taiteen ja ruuan. Festivaaleilla voi kokea eri kulttuurien makumaailmat ja ihailla aiheeseen liittyviä taideteoksia. 

Suomi on kesällä parhaimmillaan ja pullollaan ainutlaatuisia kohteita. Eloon herännyt luonto ja pitkät valoisat päivät houkuttelevat autoilun pariin. Kotimaan matkailu autolla onkin antoisa tapa tutustua maamme rikkaaseen kulttuuriperintöön ja upeaan luontoon. Suomen hyväkuntoiset tiet, kattavat tieverkostot ja ajajalle sopiva auto takaavat onnistuneen ja mukavan matkan. 

 

Onko parempaa tapaa tehdä kesäreissua kuin uudella autolla? Katso uusien autojen valikoima tästä ja vie kotimaan matkailu uudelle tasolle. J.autorahoitus on helppo tapa rahoittaa uuden auton hankinta ja päästä nauttimaan kesästä ja Suomen teistä. 

 

shutterstock_321457436

Suositellut artikkelit