Kuka voi saada autorahoituksen?

J. Rinta-Jouppi Oy

Autorahoituksen tarkoitus on mahdollistaa yksi elämäsi suurimmista taloudellisista hankinnoista – ajoneuvon osto.

Mikäli käteismaksu ei ole vaihtoehto, voi autorahoitus olla juuri sinulle sopiva maksamisen muoto. Osamaksurahoitus jakaa ajoneuvon hankintahinnan kohtuullisiin kuukausieriin ja tällöin autoa lyhennetään pidempään.

Tästä blogiartikkelista löydät vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

Autorahoitusta harkittaessa kannattaa ensin miettiä, mikä on sinulle sopiva kuukausierän suuruus. Kuukausierän määrään vaikuttaa muun muassa valitun maksuajan pituus. J. Rinta-Jouppi mahdollistaa maksuaikaa jopa 72:n kuukauden ajalle. Mitä pidempi sopimuskausi, sitä maltillisempi kuukausierä – ja päinvastoin. Myös käsirahan ja viimeisen suuremman maksuerän määrä vaikuttavat kuukausierän loppusummaan.

Kaikkein perinteisin autorahoitusmalli on osamaksurahoitus – sitä suosii jopa yli puolet suomalaisista autonostajista autohankinnan rahoituksessa. Jos luottopäätös hyväksytään, et tarvitse rahoituksellesi takaajia, sillä vakuutena toimii ostamasi ajoneuvo.

Kokeile rahoituslaskuria!

Autorahoituksen voi saada:

  • Yksityishenkilö, jolla on säännölliset tulot
  • Vakavarainen yritys

Lisäksi autorahoituksen voi myös saada opiskelija, työtön, toimintansa aloittava yritys tai yksityishenkilö, jolla on maksuhäiriömerkintä (vain tietyt rahoitusyhtiöt myöntävät).

Autorahoituksen saajalta vaaditaan täysi-ikäisyyttä, ajo-oikeutta sekä säännöllisiä tuloja tai yhteisvelallista.

Hymyileva automyyja hoitaa asiakkaan autorahoitukseen liittyvat paperityotMe J. Rinta-Joupilla hoidamme puolestasi kaikki autorahoitukseen liittyvät paperityöt.

Rahoitusta haettaessa puhutaan korosta ja todellisesta vuosikorosta. Mitä ne ovat?

  • Korko tarkoittaa rahan hintaa. Se voidaan ajatella rahoitusyhtiölle eli lainan antajalle maksettavana korvauksena, siltä ajalta, kun lainattu raha ei ole sen antajan käytössä.
  • Todellinen vuosikorko tarkoittaa korkoa, johon on sisällytetty kaikki lainan kulut ja maksut. Sen suuruuteen vaikuttavat lainan määrä, lainan maksuaika ja lainan kulut.

Saako autorahoituksen ilman luottotietoja?

Voi saada, mutta luottotietojen puuttuminen hankaloittaa asiaa merkittävästi. Pääsääntöisesti luottotiedottoman rahoitushakemus evätään. Autoalalla toimii kuitenkin myös rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät rahoituksen henkilöille, joilla on luottohäiriömerkintä. Tällaisissa tapauksissa rahoitusehdot kuitenkin usein poikkeavat autoliikkeiden normaalisti tarjoamista ehdoista.

Saako autorahoituksen yritykselle?

Kyllä saa. Rahoitusyhtiö saattaa kuitenkin vaatia tilinpäätöstiedot yritykseltä varmistuakseen sen vakavaraisuudesta.

J. Rahoitusleasing on helppo ja mutkaton tapa hankkia auto ilman muita tarvittavia vakuuksia. Joustavalla rahoitusleasingilla maksat vain auton käytöstä. Kyseessä on auton vuokrasopimus, jossa yritys saa auton käyttöönsä määrätylle käyttöajalle kiinteällä kuukausivuokralla.

Rahoitusleasingilla rahoitetaan erityisesti auton pääomakustannukset ja hankittava auto toimii sopimuksen vakuutena. Sopimuskauden päätyttyä rahoitusleasingilla hankitun auton voi myydä esimerkiksi autoliikkeeseen.

Muista myös, että verovelvollinen autonostaja, joka hankkii vähennettävää arvonlisäveroa sisältävän ajoneuvon osamaksurahoituksella, voi tehdä arvonlisäverovähennyksen täysimääräisesti heti hankinnan jälkeen. Leasingrahoituksen yhteydessä yritys puolestaan saa vähentää arvonlisäveroa kuukausittain koko maksuajan ajan.

Saako opiskelija autorahoituksen?

Voi saada. Opiskelu ei ole este autorahoituksen saamiselle. Aina halutaan kuitenkin varmistua autorahoituksen saajan maksukyvystä. Tarkoittaen sitä, että opiskelijalla tulee olla opiskelujen ohella riittävästi säännöllisiä tuloja. Mikäli tuloja ei ole, tarvitaan yhteisvelallinen eli niin sanottu takaaja. Yhteisvelallisella tulee olla säännölliset ja riittävät tulot, jotta autorahoituksen myöntäminen on mahdollista. Tässä tapauksessa velallisia on kaksi ja he ovat yhteisvastuussa velasta.

Autorahoituksen esimerkkilaskelma

Pekka löytää autoliikkeestä itselleen sopivan Ford Focuksen, jonka hintalappu on 20 000 €. Häneltä ei löydy entuudestaan auton arvon suuruisia säästöjä, joten hän suosii osamaksurahoitusta. Pitkä maksuaika sekä tasaiset ja pienet kuukausierät ovat Pekan mieleen. Sen vuoksi viimeiseksi suuremmaksi eräksi valikoituu 500 euron summa. Maksuajaksi poimitaan jopa 60 kuukautta ja käsirahaa hän on valmis sijoittamaan 2 500 euroa.

Luoton määrä: 20 000 €
Käsiraha: 2 500 €
Maksuaika: 60 kk
Viimeinen suurempi erä: 500 €

Kuukausierä: 365 €
Korko: 6,90 %
Todellinen vuosikorko: 9,50 %

Huom! Rahoituslaskurin tiedot ovat suuntaa antavia. Korkotaso, käsirahan vähimmäismäärä, luotonperustamismaksu sekä käsittelymaksu saattavat vaihdella eri ajoneuvoissa.

Ammattitaitoinen automyyja palvelee asiakkaita auton rahoitukseen liittyvissa asioissaAmmattitaitoinen henkilökuntamme palvelee ja auttaa asiakkaita kaikissa autorahoitukseen liittyvissä asioissa.

Saako työtön autorahoituksen?

Voi saada. Työttömällekin voidaan myöntää autorahoitus, mutta yleensä vaaditaan yhteisvelallinen. Työttömällä ei lähtökohtaisesti ole säännöllisiä tuloja, ellei valtiolta tai liitolta saatavaa tukea oteta huomioon. Mikäli ansiot eivät ole riittävät ja säännölliset, niin yhteisvelallinen vaaditaan autorahoituksen saamiseksi.

Saako autorahoituksen ulkomaille vietävään autoon?

Pääsääntöisesti ei, mikäli autoa ollaan viemässä ulkomaille pysyvämmin. Rahoitetun auton vientiin Suomen ulkopuolelle tarvitaan rahoitusyhtiön suostumus. Toki rahoitusyhtiön omistuksessa olevalla autolla voi lähteä ulkomaille esim. lomareissulle. Tästä tulee kuitenkin olla yhteydessä rahoitusyhtiöön ennen matkaa.

Onnistuuko auton vaihtaminen kesken autorahoituksen?

Onnistuu. Itse asiassa nykyisin osamaksurahoitusta varsin harvoin maksetaan loppuun saakka, vaan on hyvin yleistä, että auto vaihdetaan kesken rahoituksen ja silloin rahoitus siirretään uuteen hankittuun autoon. Autoliike siis lunastaa asiakkaan loppuvelan autokaupan yhteydessä ja uudelle autolle haetaan rahoitus.

J. Rinta-Joupin laajasta autovarastosta loydat juuri sinulle sopivan ajoneuvon joustavalla rahoituksellaLöydä juuri sinulle sopiva ajoneuvo joustavalla autorahoituksella. Tuhansia erilaisia menopelejä löydät täältä.

Lue lisää autorahoituksesta tai laadi oma rahoitussuunnitelmasi autorahoituslaskurilla. Syötä vain hankkimasi ajoneuvon arvo, käsirahan määrä, maksuaika ja viimeisen suuremman erän tiedot. Laskuri laskee alustavan maksusuunnitelman ja voit hakea luottopäätöstä heti, joka ei sido sinua mihinkään.

Kokeile rahoituslaskuria!

Suositellut artikkelit