Matkailu- ja retkeilyautot muuntuvat moneksi

J. Rinta-Jouppi Oy

Onko haaveissasi Suomea tai kenties Eurooppaa ristiin rastiin reissaaminen ihka omassa liikkuvassa loma-asunnossasi? Markkinoilta löytyvien matkailuajoneuvojen määrä on kutenkin lukuisa ja itselleen sopivan auton valitseminen saattaakin olla kinkkisen pähkäilyn takana. Matkailu- ja retkeilyautoilla on molemmilla puolensa ja valinta riippuukin suurelta osin käyttötarkoituksesta.

Täysverinen matkailuauto rakennetaan pakettiauton ohjaamon jatkeeksi. Näin saadaan tehtyä suurempi tila asumista varten, joka luonnollisesti lisää myös leveyttä ja pituutta ajoneuvolle. Retkeilyauto taas on pakettiauton peltikoriin tehty kompaktimmassa koossa oleva menopeli, joka muistuttaa ulkomuodoltaan tavallista pakettiautoa.

- Suuremman kokoinen, iso matkailuauto alkaa olla hieman hankala käsitellä arkisten asioiden hoidossa, kun taas pieni matkailuauto, tai tuttavallisemmin pienet retkeilyautot ovat näppärämmän parkkiruutuunkin mahtuvan kokonsa ansiosta usealla jokapäiväisessä käytössä oleva ainoa auto, kertoo J.Rinta-Joupin Seinäjoen liikkeen paikallisjohtaja Petri Keisala.

Auton varsinainen käyttötarkoitus on suuressa määrin tekijä, joka määrittää sopivan auton kullekin. Matkailu- ja retkeilyautot kuitenkin muuntuvat moneksi. Mikäli ajoneuvon hankkii monihenkiselle perheelle tai esimerkiksi pitemmille reissuille ja talvikäyttöön, saattaa matkailuauto olla parempi vaihtoehto. Matkailuauto luo mahdollisuuden huristella pitkiä reissuja ja yöpyä mukavasti myös pakkasilla hyvien lämpöeristeiden ja lämmitysjärjestelmien ansiosta. Retkeilyauton valttina voidaan pitää sen monikäyttöisyyttä ja kuljetuskapasiteettia. Se kuljettaa henkilöautollisen määrän matkustajia ja pakettiautollisen tavaraa yhdellä kertaa, mutta kompaktissa koossa.

- Retkeilyautoissa on hyvin tavarankuljetustilaa. Takana olevien pariovien ja ylös nostettavan sängyn ansiosta kyytiin saa vaikka polkupyörän, sanoo Keisala.

Kabe-Adria Oy:n toimitusjohtaja Bo Karlsson kuvailee matkailu- ja retkeilyautojen ominaisuuksia ja toteaa useimmista matkailuautoista löytyvän samat mukavuudet kuin jokaisen omasta kodista. Retkeilyautot taas ovat hieman vähemmän varusteluja, mutta silti toimivia ratkaisuiltaan.

Matkailuajoneuvojen myynti on vuosien saatossa vain voimistunut. Kokonaismarkkinoiden näkökulmasta perinteisempiä matkailuautoja myydään eniten. Retkeilyautojen suosio on kuitenkin kansavanut huimasti ja lisääntyy koko ajan.

- Retkeilyautot edustavat tällä hetkellä matkailuautomyynnistä noin 30 prosenttia. Tämä johtuu yhtäältä siitä, että vanhemmat ihmiset eivät tarvitse enää monen hengen matkailuautoa eläkepäivillään ja toisaalta siitä, että nuoremmat haluavat parkkeerata luonnon läheisiin paikkoihin eikä niinkään leirintäalueille. Molemmissa tilanteissa paras ratkaisu on juuri retkeilyauto, kertoo Karlsson.

Haluat sitten ketterän ja kompaktin retkeilyauton tai sitten tilavan matkailuauton, käy katsomassa matkailuajoneuvovalikoimamme ja lukemassa lisää vinkkejä matkailuajoneuvon valintaan!

Täältä löydät laadukkaat retkeilyautot!

Täältä löydät laadukkaat matkailuautot ja asuntovaunut!

Suositellut artikkelit