Miksi auton merkkihuolto kannattaa?

J. Rinta-Jouppi Oy

Puhuttaessa merkkihuollosta viitataan autohuoltoon, jossa noudatetaan kullekin merkille tehtaalta saatavaa huolto-ohjelmaa. Kyseinen huolto-ohjelma sisältää tarkat huollon keston ohjeajat, merkille ominaiset hyväksytyt osat, oikeanlaiset työkalut sekä merkkihuollon suoran yhteyden tehtaan tietokantaan. Tämä yhteys mahdollistaa tiedonkulun tehtaalle, joka voi tapahtua ainoastaan, kun huolloissa käytetään tehtaan hyväksymiä menetelmiä. Merkkihuolto onkin ratkaisevassa asemassa auton jälleenmyyntiarvon säilyttämisessä.

 

Yleinen ennakkoluulo, joka merkkihuoltoihin kohdistuu, on niiden hintavuus. Todellisuudessa merkkihuolto ja merkistä riippumaton huolto asettuvat hinnan suhteen hyvinkin samalle tasolle. Nimittäin kun autohuolto tapahtuu merkkikorjaamossa, maksaa asiakas vain tehtaan optimoimasta tietystä työajasta. Lisäksi merkkikohtaiset huoltokampanjat ja ajantasainen tieto niistä on merkkeihin erikoistuneissa liikkeissä saatavilla. Merkkihuollot pystyvät pitämään hinnoittelunsa kilpailukykyisenä myös siksi, että ne ovat yksityisiä toimijoita ja näin ollen voivat hinnoitella autohuoltonsa itse.

JRJ_Huolto_hero_2000x1000

Tehtaiden hyväksymien menetelmien noudattaminen takaa auton takuun säilymisen. Valtuutettu merkkihuolto vastaa huollon dokumentoinnista ja kirjauksesta tehtaan järjestelmään, jolloin myös huoltohistoria on helposti löydettävissä. Näin asiakkaan ei itse tarvitse varmistaa huoltohistorian katkeamattomasta dokumentoinnista, joka on tärkeää olla saatavilla varsinkin mahdollisissa vikatilanteissa tai rikkoutumisissa. Autohuolto kannattaa siis merkkihuollon suorittavassa liikkeessä, koska tällöin tehtaan huolto-ohjelmaa noudattamalla saa takuun myös autoon asennettaville juuri sitä varten suunnitelluille varaosille.

 

Takuiden säilymisen ohella merkkihuollon keskeisenä etuna on taattu ammattitaitoinen palvelu. Monet huollot vaativat tekijältään syvempää merkkikohtaista erikoisosaamista, jota löytyy vain merkkihuoltojen kattavasti koulutetuilta mekaanikoilta. Vankalla kokemuksella tehdyt huoltotyöt ovat perusta auton luotettavuudelle ja turvallisuudelle aina vuodesta toiseen.

sbQeklbz

Menopelin turvallisuudesta vastaa omalta osaltaan myös sen ohjelmistopäivitykset. Näillä päivityksillä voidaan vaikuttaa muun muassa ajonhallintajärjestelmän ja lukkiutumattomien jarrujen moitteettomaan toimintaan. Myös ajomukavuuteen ja taloudellisuuteen liittyvät säädökset hoituvat merkkikohtaisilla päivityksillä. Näihin lukeutuvat esimerkiksi automaattivaihteiston ohjaukseen liittyvät parannukset ja moottorinohjauksen päivitykset. Mikäli autohuoltoa ei suoriteta valtuutetuissa merkkeihin erikoistuneissa liikkeissä, ei ajoneuvon tietotekniikka saa valmistajan tekemiä ohjelmistopäivityksiä, jolloin menopelissä voi ilmetä suuriakin vikoja.

 

Nämä kaikki seikat yhdessä takaavat auton jälleenmyyntiarvon optimaalisen säilymisen. Säännöllinen merkkihuolto ei siltikään vain maksimoi jälleenmyyntiarvoa vaan myös pidentää auton ikää ja varmistaa sen kokonaisvaltaisen toimintavarmuuden.

 

J.Rinta-Joupin merkkihuolto käyttää autojen huoltamiseen aina alkuperäisiä merkille kuuluvia varaosia, erikoistyökaluja ja testilaitteita. Näillä komponenteilla laadukas huolto on varmaa. Autohuolto käy meillä nopeasti, vaivattomasti ja joustavasti. Lue myös auton keväthuollosta tai matkailuajoneuvojen huoltamisesta!

J. Rinta-Joupilla Kia- ja Ford-merkkihuoltoja hoitaa autohuolto Seinäjoki, autohuolto Kuopio sekä autohuolto Helsinki. Lisäksi Seinäjoen ja Kuopion huoltopisteemme ovat valtuutettuja Burstner, Kabe, Adria ja Sun Living matkailuajoneuvojen merkkihuoltoja.

oAaaw42D

 

Suositellut artikkelit