Mikä auto on hyvä ensiauto nuorelle?

J. Rinta-Jouppi Oy

Ensimmäinen auto symboloi vapautta ja itsenäisyyttä. Ikioma ensimmäinen auto pysyykin kaikilla muistoissa varmasti läpi elämän. Ajokortin saaminen ja ensiauton ostaminen on monelle yksi suurimmista nuoruuden elämäntapahtumista. Kun ajoluvan saa vihdoin taskuunsa, on heti mielessä oman menopelin pikainen hankkiminen. Auton omistaminen voi kuitenkin olla kallista puuhaa ja usein nuori itse on se, joka pulittaa investointiin menevät rahat. Tämän takia ensimmäinen auto olisi ideaalitilanteessa käytetty ja edullinen.

 

Ensimmäiselle autolle relevantteja ominaisuuksia on monia ja niihin kannattaakin perehtyä kunnolla ajan kanssa. Ensimmäisen auton ostamisprosessissa kannattaa kiinnittää huomiota auton luotettavuuteen. On vähintäänkin epämukavaa, jos auto jättää tien poskeen. Kestävä ja luotettava menopeli mahdollistaakin sen toimivuuden tarvittaessa vuosien ajaksi antaen rahoillesi kunnolla vastinetta. Tärkeään rooliin astuu myös laadukas huolto, sillä oikein huollettu auto on käytettynäkin luotettava.

 

Turvallinen auto takaa stressittömän ajokokemuksen, joka on usein ratkaisevaa juuri kortin saaneelle luultavasti vielä epävarmalle kuskille. Autojen turvallisuus on viimevuosina parantunut huimasti ja erilaista tekniikkaa löytyy moneen lähtöön. Hyödyllisiä ominaisuuksia ovat esimerkiksi ajonvakautusjärjestelmä ja automaattinen hätäjarrutustoiminto. Ensimmäinen auto on hyvä olla myös testattu törmäystesteissä, joista ilmenee kuinka hyvän suojan auto antaa.

 

Matalat käyttökustannukset on hyvä olla ensimmäistä kertaa autokauppaa tekevän muistilistalla. Bensankulutuksen ollessa tarpeeksi alhainen, säästää kustannuksissa huomattavasti. Huomioon voi myös ottaa auton koon, sillä ylimääräinen paino ja moottorin tilavuus ovat tekijöitä, jotka lisäävät kulutusta. Auto, jolle saa mahdollisimman edullisen vakuutuksen on myös luonnollisesti kannattavampi kustannusmielessä.

 

Lisäksi tietenkin ulkonäöllä on nuorelle kuskille merkitystä. Käytettyjen vaihtoautojen valikoimastamme löytyy monia potentiaalisia ensiautoja; malleja, merkkejä ja värejä on varmasti joka makuun. Hintaluokaltaan jo alle 6000 eurolla saa hyvinkin laadukkaan menopelin. Litrat moottorissa luovat kustannuksia ja näin ollen pienikokoisemmat ajoneuvot ovat usein taloudellisempia. Korin mallina esimerkiksi Coupe ja Hatchback ovat ensimmäiseksi autoksi sopivia riittävän pienen kokonsa ansiosta. Vaihteiston puolesta kannattaa kallistua manuaaliin päin, sillä se mahdollistaa taitojen karttumisen. Tulevaisuudenkin kannalta on hyödyllistä, jos manuaalilla ajo sujuu vaivatta.

 

Ensimmäinen auto on ominaisuuksiltaan luotettava, turvallinen ja edullinen. Nyt on täydellinen ajankohta suunnata autokaupoille, jos taskussasi polttelee tuliterä ajokortti. Vie ensimmäinen autosi ajelulle parhaiden ystäviesi kanssa ja suuntaa vaikka kohti kotimaamme ainutlaatuisimpia kohteita.  

 

Suositellut artikkelit