Opel Crossland X:n kuvat julkistettu

Tuomo Lampela

Opel tuo tänä vuonna markkinoille kokonaan uuden, tila-automaisen kaupunkimaasturin. X-perheen uusimman jäsenen, Opel Crossland X:n kattavaan varusteluun kuuluu muun muassa henkilökohtainen avustaja Opel OnStar ja lukuisia muita kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Opelin täysin uusi malli, Opel Crossland X on ulkomitoiltaan kompakti, mutta sisätiloiltaan avara. Rohkeasti muotoiltu ja katumaasturimainen uutuus sijoittuu B-segmenttiin. Uutuus on osa Opelin ”7in17”-tuotestrategiaa, jonka mukaisesti merkki tuo markkinoille tänä vuonna seitsemän uutta tuotetta. Toinen täysin uusi malli, astetta suurempi crossover Opel Grandland X tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Opel Crossland X on omiaan urbaanissa ympäristössä. Uutuus on Astraa 16 senttiä lyhyempi, mutta 10 senttiä korkeampi. Kuljettaja ja matkustajat istuvat varsin korkealla, mikä takaa erinomaisen näkyvyyden. Valinnainen panoraamalasikatto tarjoaa matkustamoon hyvin valoa. Asiakas voi personoida autonsa ulkonäköä myös valitsemalla siihen erivärisen katon.

Palkittuja varusteita ja innovatiivisia turvajärjestelmiä

Uutuusmallissa on paljon Opelin kiiteltyjä innovaatioita, jotka tekevät autoilusta turvallisempaa, mukavampaa ja helpompaa. Crossland X:n runsaaseen varusteluun kuuluvat muun muassa älykkäät AFL LED -ajovalot, 180 asteen näkymän tarjoava peruutuskamera takana, edistynyt pysäköintiavustin, jalankulkijat huomioiva törmäyshälytys ja Opel OnStar, joka esimerkiksi onnettomuustilanteessa soittaa automaattisen hätäpuhelun.

Crossland X:ään voi Mokka X:n tapaan valita palkitut AGR-urheiluistuimet – Opel on tässä segmentissä ainoa valmistaja, joka tarjoaa tällaisen ainutlaatuisen varusteen. Crossland X päihittää kilpailijat myös 410 litran tavaratilallaan.

”Urbaaniin liikenteeseen räätälöityjen kompaktien katumaasturien ja crossover-mallien kysyntä kasvaa merkittävästi. Crossland X:n tyylikäs, katumaasturimainen muotoilu, erinomainen liitettävyys ja käytännöllisyys takaavat sen, että meillä on Mokka X:n rinnalle toinen vahva kilpailija tähän kokoluokkaan”, kommentoi Opelin pääjohtaja Dr. Karl-Thomas Neumann. ”Ketterä Crossland X tarjoaa ajomukavuutta ja huokuu urbaania elämäntyyliä – siksi se onkin niin täydellinen kaupunkiin kuin karkumatkoille maaseudulle.”

B-segmentin CUV- ja SUV-mallien myynti on viisinkertaistunut Euroopassa vuodesta 2010.

Opel Crossland X


Katso kaikki Opel-mallit

Suositellut artikkelit