Sähköisen valikoiman uusi tuttavuus: RGNT-sähkömoottoripyörä

J. Rinta-Jouppi Oy

Sähköinen valikoima tuo mieleen lähinnä täyssähkö- ja hybridiautot, jotka ovat ajan myötä yleistyneet ja katukuvassa jo hyvin tuttu näky. Markkinoille on kuitenkin varovasti saapumassa uusi tuoteryhmä – sähkömoottoripyörät.

Äänetön, piuhalla ladattava ja automaattivaihteistolla varustettu sähkömoottoripyörä on monelle motoristille täysin uusi tuttavuus. Moni sitä voi vierastaa, mutta osalle se voi olla täydellinen vaihtoehto kulkemiseen – näin kävi myös täyssähköautojen saapuessa markkinoille.

Espoon Rinta-Jouppi Bike -toimipisteeseen rantautui täysin uusi RGNT The No.1 Classic sähkömoottoripyörä, josta löytyy klassisen ja retron prätkämuotoilun lisäksi uuden ajan edistynyttä teknologiaa. Katso esittelyvideo RGNT-sähkömoottoripyörästä.

RGNT-sahkomoottoripyora

"RGNT-sähkömoottoripyörä on klassisella muotoilulla ja nykytekniikalla varustettu menopeli. Nykytekniikka korostuu etenkin pyörän mittariston käyttöliittymässä, joka mahdollistaa navigoinnin, ajoasetusten personoinnin sekä lataustason aktiivisen seurannan. Lisäksi valmistajan puhelimeen ladattava appi antaa syvempää infoa ajosta, lataustarpeesta sekä tarvittaessa paikantaa moottoripyörän", toteaa Espoon Rinta-Jouppi Biken myyntipäällikkö Peter Tallgren.

Sähkömoottoripyörän toimintamatka ja lataus

Sähkömoottoripyörän valmistaja ilmoittaa The No.1 Classic -mallin toimintamatkaksi täyteen ladattuna 120 kilometriä. Huomioithan, että kantaman todellinen pituus riippuu ajo-olosuhteista sekä ajotyylistä. Moottoripyörästä löytyy 7,7 kWh:n akku, jonka lataaminen tyhjästä täyteen kestää 7,5 tuntia ja kahdestakymmenestä kahdeksankymmenen prosentin varaustasoon 3,5 tuntia. Pyörän huippunopeus on 120 kilometriä tunnissa.

  • Toimintamatka 120 km
  • Huippunopeus 120 km/h
  • Akku 7,7 kWh
  • Huipputeho 11 kW
  • Latausnopeus
    • 0–100%: 7,5 tuntia
    • 20–80%: 3,5 tuntia

sahkomoottoripyoran latausliitinsahkomoottoripyoran latausasema

Sähkömoottoripyörää ladataan perinteisestä 230V kotitalouspistorasiasta, siihen soveltuvalla pistokkeella. RGNT-sähkömoottoripyörän mukana tulee latauspiuha, jonka toinen pää on soveltuva moottoripyörän latausliittimeen ja toinen kotipistorasiaan.

– Pyörässä on päivittäiseen kaupunkikäyttöön riittävä toimintasäde sekä suorituskyky. Se sopii eritoten niille, jotka haluavat päivittää sähköskootterinsa hieman moottoripyörämäisempään ratkaisuun tai sellaiselle henkilölle, joka haluaa nauttia edullisista ja äänettömistä kilometreistä kaksipyöräisen selässä.

 

RGNT on vuonna 2018 perustettu ruotsalainen moottoripyörämerkki, joka valmistaa täyssähköisiä moottoripyöriä. Se aloitti pyörien tuotannon Euroopan markkinoille lokakuussa 2020 ja ensimmäiset sähkömoottoripyörät toimitettiin asiakkaille joulukuussa 2020. RGNT-brändin tavoitteena on hiljentää kadut ja laajentua nopeasti kasvaville moottoripyöräteknologian markkinoille sekä olla huippupeluri kaksipyöräisten maailmassa.

RGNT-sähkömoottoripyörissä yhdistyvät sekä klassinen muotoilu, että uuden ajan edistynyt teknologia. Kyseessä on siis perinteinen moottoripyörä nykyajan herkuilla varustettuna. Yhtiön jokainen moottoripyörä valmistetaan käsin ruotsalaisessa Kungsbackan kunnassa ja valmistuksessa käytetään ainoastaan korkean luokan materiaaleja.

– RGNT-sähkömoottoripyörä on hyvin ainutlaatuinen, sillä vastaavia malleja tuossa hintaluokassa ei tällä hetkellä Suomesta löydy. Haluan lisäksi painottaa, että kyseessä on A1-ajokorttiluokan tuote, eli sitä voi ajaa kevytmoottoripyöräkortilla, jonka ikäraja on 16-vuotta. Se on myös rekisteröity kahdelle henkilölle, joten kaverikin kulkee kyydissä näppärästi.

sahkomoottoripyoran istuin, jossa on valmistajan kotimaa Ruotsin lippuRGNT-sahkomoottoripyoran keula

RGNT The No.1 Classic sähkömoottoripyörän pituus on 2110 mm, leveys 835 mm ja korkeus 1056 mm. Myynti-ilmoituksen ja muita lisätietoja uutuus-sähkömoottoripyörästä voit lukea täältä.

Mikäli sähköllä kulkeva moottoripyörä herätti mielenkiintosi – tule tutustumaan ja koeajamaan sitä Espoon Rinta-Jouppi Bike -toimipisteeseen, osoitteeseen Niittymaantie 8. Tervetuloa!

Suositellut artikkelit