Turvallinen sähköauton latauspiste kotiin

J. Rinta-Jouppi Oy

Ekologisia sähkö- ja hybridiautoja omistaa yhä useampi suomalainen. Niiden ajaminen on miellyttävää ja ennen kaikkea ympäristöystävällistä. Monille harmaita hiuksia saattaa kuitenkin aiheuttaa sähköllä kulkevien menopeliensä helppo ja tarkoituksenmukainen lataaminen kotona. Paras ratkaisu tähän on hankkia sähköauton latauspiste.

Vaikka sähköautojen mukana tulee yleensä latausjohto, jolla sähköautoa voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, sopii se ajoneuvon lataamiseen turvallisuussyistä ja vaaratilanteiden ehkäisemiseksi vain tilapäisesti ja lyhyitä aikoja kerrallaan. Lisäksi tällaiset maadoitetut niin sanotut suko-pistorasiat lataavat sähköautoa varsin hitaasti ja vajaatehoisesti.

– Erilaiset kodin laitteet kuormittavat sähköverkkoa. Tällä sähköverkolla on kuitenkin tietty kuormituskapasiteetti. Jos sähköauto liitetään pitkiksi ajoiksi suoraan kotitalouspistorasiaan, voi kapasiteetti ylittyä ja pääsulake palaa, jolloin paloturvallisuusriski on syntynyt, kuvailee J. Rinta-Joupin kehitysjohtaja Toni Kekola huolimattomassa lataamisessa piilevää vaaraa.

sahkoauton lataus

Joidenkin kotien vuosia sitten asennettuja sähkötolppia ei ole suunniteltu niin, että ne kestäisivät sähköauton suuruista kuormitusta. On siis ehdottoman tärkeää, että oman kodin sähköverkosta ladattaessa paloturvallisuus on huomioitu. Moni vakuutusyhtiö vaatiikin nykypäivänä, että ammattilainen varmistaa lataukseen käytettävän sähkön lähteen, jotta se vastaa nykypäivän vaatimuksia.

– Vaaratilanne voi syntyä nopeasti. Sähköauto ladataan kotona pistorasiasta usein yön aikana, jolloin latauksen pitkittynyt kesto saattaa johtaa jopa pistorasian tuleen syttymiseen. Tämän takia sähköauton lataamisen tulisi tapahtua ennen kaikkea turvallisesti asianmukaisella laitteella. Koko talouden turvallisuus voidaankin varmistaa parhaiten asennuttamalla ammattilaisen hyväksymä sähköauton latauspiste.

Sähköauton latauspiste on kompakti seinään asennettava laite. Sen avulla jokapäiväinen lataus onnistuu vaivatta ja nopeasti kodin, käyttäjän ja auton turvallisuutta varjellen. Sähköauton latauspiste sisältää suojalaitteet, jotka estävät mahdolliset ylikuormittumiset tai sähköiskut. Sen järjestelmä myös varmistaa ennen latauksen aloittamista, että auto on liitettynä syöttöverkkoon oikein. Lataustapahtuma voidaan näin ollen suorittaa turvallisesti alusta loppuun asti. Sähköauton latausaika vaihtelee lataustehon ja sähköauton tyypin mukaan, mutta on selkeästi nopeampaa kodin pistorasiasta lataamiseen verrattuna.

– Sähköauton latauspisteen hankkimista puoltaa loppujen lopuksi eniten kaksi seikkaa, turvallisuus ja nopeus, joista ylivoimaisesti tärkeämpi on turvallisuus.

Jos sähköauton asianmukaisesta latauksesta ei huolehdi kunnolla, saattaa edestään löytää jopa tulipaloriskin. Sähköauton latauspiste toimii arjen helpottajana varmistaen huolettoman latauksen. Hanki lisätietoa latauksesta ja lue sähköauton kotilatauksen pikaopas. Katso myös kaikki valikoimistamme löytyvät sähkö- ja hybridiautot.

Suositellut artikkelit