Stonic – Rohkea ja erottuva Kian uusi crossover

Tuomo Lampela
 
Näyttävä Stonic on saanut vaikutteensa Kian isoimmista SUV-malleista. Tuloksena on eurooppalaiseen makuun muotoiltu kompakti crossover, jossa yhdistyvät itsevarma ulkonäkö, käytännöllisyys ja mukavuus. Stonic on merkittävässä asemassa Kia-mallistossa. Kia lähtee valloittamaan sillä yhtä Euroopan uusinta ja nopeimmin kasvavaa segmenttiä. 

Yksilöintimahdollisuudet omaa luokkaansa

Virtaviivainen ja erottuvia ominaisuuksia sisältävä Stonic huokuu urheilullisuutta. Kattokaiteet tekevät Stonicista katumaasturimaisen. Stonic tarjoaa eniten yksilöintimahdollisuuksia Kia-mallistossa. Stonicin varustelutasot ovat muusta mallistosta tutut LX, EX ja TX. Näiden lisäksi on tarjolla Design-versiot 20 erilaisella ulkovärin ja katon värin yhdistelmällä. Sisustusta voi räätälöidä mieleisekseen tikkauksien sekä koristelistojen värin valitsemalla.

Runsaasti tilaa

Kia Stonic jakaa suurelta osin alustan Kia Rion kanssa, mutta autolla on oma uusi korirakenne. Stonicissa on Rioon nähden korkeampi maavara ja istuinkorkeus. Takapenkille mahtuu aikuinen, vaikka edessä istuisi pidempikin kuljettaja. 352 litrainen tavaratila on hyvän kokoinen, etenkin kun huomioi auton kokonaismitat. Takaistuimet taittamalla autoon saa lisätilaa.

Älykkäästi yhteydessä

Uusi Kia Stonic tukee Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palveluita. 7 tuumaisen kelluvan kosketusnäytön avulla on hallittavissa kaikki teknologia radiosta navigointiin. TomTomin toimittaman Kia Connected Services -palvelun avulla pääsee helposti käsiksi tietoihin muun muassa nopeuskameroista, säästä ja liikenteestä.

Dynaamista ajoa

Uudessa Kia Stonicissa on ketterä ja erittäin herkkä ohjaus, joka on suunniteltu erinomaista käsiteltävyyttä ja ajettavuutta varten. Kia Stonic on varustettu kolmella eri voimanlähteellä: 1,0 T-GDI -bensaturbomoottorilla (120 hv), 1,2-litraisella (84 hv) sekä 1,6-litraisella (110 hv) dieselmoottorilla.

Drive Wise

Kia Stoniciin on saatavilla eri varustetasoista riippuen erilaisia Drive Wise-valikoimaan kuuluvia apujärjestelmiä. Nämä innovatiiviset ominaisuudet tekevät teistä turvallisempia auttamalla reagoimaan vaaroihin nopeasti. Drive Wise-valikoimaan kuuluu esimerkiksi automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, kaukovaloavustin, kuolleen kulman valvonta sekä kuljettajan vireystilan valvonta.
 
 
    Kia Stonic  

Suositellut artikkelit