Vuoden 2021 suosituimmat auton värit

J. Rinta-Jouppi Oy

J. Rinta-Jouppi Oy:n myytyjen ajoneuvojen tilastojen mukaan vuoden 2021 suosituin auton väri oli valkoinen.

Valkoinen on ollut jo pitkään kuluttajien suosima väri ja vuonna 2021 se vahvisti asemaansa entisestään. Tilastojemme mukaan vuonna 2021 valkoisen auton värin suosio kasvoi +4 % edellisvuoteen verrattuna. Samaan aikaan toiseksi suosituin, harmaa, heikensi asemaansa -1 % prosentin verran. Mustan värin suosio kasvoi +1 % prosentilla vuodesta 2020 ja se säilytti asemansa ketjun kolmanneksi myydyimpänä auton värinä.

Auton-vari-2J. Rinta-Joupin koko varaston ajoneuvoista hieman yli neljäsosa on valkoisia. (tilasto tarkistettu 13.1.2022) Kuva: J. Rinta-Jouppi Oy

Suosituimmat auton värit 2021:

  1. valkoinen 25 %
  2. harmaa 17 %
  3. musta 16 %
  4. punainen 9 %
  5. sininen 8 %
  6. hopea 6 %
  7. ruskea (beige) 5 %
  8. metalllinharmaa 2 %
  9. vihreä 1 %
  10. metallinsininen 1 %

J. Rinta-Joupin tilastoissa on otettu huomioon ketjun autoliikkeiden myynti (ei yksityis- sekä huutokauppa-ajoneuvoja), käytetyt autot, esittelyautot, henkilö- sekä pakettiautot.

Traficomin vuonna 2019 julkaistun ajoneuvotilaston mukaan valkoisten autojen osuus Suomessa ensirekisteröidyistä autoista oli lähes 30 prosenttia. Vielä vuosituhannen alussa vastaava luku oli vain reilu viisi prosenttia. Valkoisen värin kansansuosio on ollut 2000-luvulta tähän päivään saakka hyvin reippaassa kasvussa.

Valkoiset autot eivät ole haluttuja ainoastaan Suomessa, vaan kiinnostusta löytyy läjäpäin ympäri maailmaa. Amerikkalaisen maaliyhtiö Axaltan vuosittain julkaistavan autojen väri-raportin mukaan valkoisella värillä on 35 % prosentin osuus globaalisti, vaikkakin se on laskenut -3 % vuodesta 2020.

Toiseksi suosituin on musta, jonka asema säilyi 19 % prosentissa myös vuonna 2021. Raportin mukaan auton väreistä harmaa nostaa suosiotaan ympäri maailmaa. Harmaan suosio kasvoi +4 % edellisvuodesta ja se on jaetulla toisella sijalla mustan kanssa 19 % prosenttiosuudella.

Auton-vari-3Harmaalla värityksellä varustetut ajoneuvot ovat erityisen suosittuja Euroopassa. Kuva: J. Rinta-Jouppi Oy

Useassa isossa maassa sekä maanosassa valkoinen väri jopa dominoi tilastoja. Euroopassa tilanne on kuitenkin eri harmaan auton värin ollessa kaikkein suosituin 27 % prosentin osuudella. Euroopassa harmaan osuus kasvoi +2% vuodesta 2020, kun taas valkoisen osuus laski saman verran.

Axalta on julkaissut autojen väriraportteja jo 69 vuoden ajan. Joulukuussa 2021 julkaistussa raportissa on otettu huomioon uusien autojen värit ja kerätty tietoja kaikista maista, joissa autoja valmistetaan.

Kia-myyty-1Kiinnostaako värikkäämpi autovaihtoehto? Sopisiko esim. vihreä, sininen, punainen tai vaikkapa keltainen. Selaa kirjavia vaihtoehtoja verkkosivuillamme. Kuva: J. Rinta-Jouppi Oy

J. Rinta-Joupin laajasta valikoimasta löydät niin uudet kuin käytetyt ajoneuvot usealla erilaisella värityksellä. Löydä juuri sinulle sopiva menopeli alle täältä!

Mikäli nykyisen ajoneuvosi väri ei silmää miellytä, tarjoa sitä meille! Ostokaavakkeen täyttäminen vie ainoastaan muutaman minuutin, jonka jälkeen autoja ostavat ammattilaisemme antavat tarjouksen ajoneuvostasi. Meillä auton myynti tapahtuu aina nopeasti, helposti ja turvallisesti.

Suositellut artikkelit