Matkailuajoneuvo talveksi – muista nämä vinkit onnistuneen talvimatkailun varmistamiseksi

J. Rinta-Jouppi Oy

Suomen luonto tarjoaa upeat mahdollisuudet matkailuajoneuvolla retkeilyyn ympäri vuoden. Talvinen lomailu matkailuajoneuvolla ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut samanlaista suosiota kuin kesäinen karavaanarimatkailu. Talviloman viettäminen aurinkoisena pakkaspäivänä on kuitenkin upea ja ikimuistoinen kokemus. Matkailuajoneuvoharrastuksen yksi suurimmista eroavaisuuksista muun muassa veneily- tai moottoripyöräharrastukseen verrattuna onkin mahdollisuus käyttää matkailuajoneuvoa vuoden ympäri.

Matkailuajoneuvolla lomailu talviaikaan vaatii kuitenkin muutamia lisätoimenpiteitä mukavan matkustamisen varmistamiseksi. Nämä toimenpiteet ovat yksinkertaisia, mutta myös välttämättömiä.

Ennen matkalle lähtöä

Lämpimän veden saaminen on erityisen tärkeää myös talviaikaan, joten ennen matkalle lähtöä tulee varmistaa, että auton raikas- ja harmaavesiputket ovat aina sulina ja viemäri toimii. Tämä onkin yksi tärkeimmistä seikoista, joka pitää ottaa huomioon talvella matkustaessa, sillä talviolosuhteet tuovat mukanaan paljon muistettavaa.

Ennen matkalle lähtöä on olennaista muistaa matkailuajoneuvon lämmitys. Lämmityksen voi aloittaa pakkaskeleillä jo vuorokauden etukäteen. Kostean ilman poistamiseksi, kaikki luukut ja laatikot kannattaa avata lämmitysvaiheessa hetkeksi. Vedet on syytä lisätä vasta ajoneuvon lämpiämisen jälkeen, jotta vesi ei jäädy järjestelmiin. Monessa matkailuautossa on nykyisin myös lämmitettävä ja eristetty harmaavesisäiliö, jota voi huoletta käyttää talvella.

Talvikeleillä ajaessa matkailuajoneuvo tulee puhdistaa huolellisesti lumesta aina ennen liikkeelle lähtöä turvallisen ajokokemuksen takaamiseksi. Pitoa parantavien nastarenkaiden kunto on myös tärkeä tarkistaa ennen liikkeelle lähtöä.

Matkailuajoneuvo on tärkeä muistaa myös huoltaa ennen talvisesongin alkua. Erityisesti ajoneuvojen akkujen lataus kylmällä kelillä saattaa osoittautua yllättävän tärkeäksi asiaksi, vesijärjestelmien oikea-aikaisen täytön ja tyhjentämisen kanssa. J. Rinta-Joupin laadukas caravan-huolto varmistaa, että matkailuajoneuvosi on valmiin talven seikkailuihin.

Käytön jälkeen

Käyttämättömänä lämpöjen päällä pitäminen ei ole eduksi ajoneuvolle. Kun auto jää talviseisontaan, on hyvä avata laatikostot, jotta ilma vaihtuu. Mahdollisesti käytössä olleet raikas- ja harmaavesijärjestelmä tyhjennetään. On suositeltavaa varmistaa myös, että kattoluukkujen ympäristöt ovat esteettömät ilmanvaihdolle.

Matkailuajoneuvo on oivallinen tapa matkustaa myös talvella, oli kyseessä sitten asuntoauto, asuntovaunu tai retkeilyauto. Oli talvilomalle lähdössä sitten koko perhe tai ystäväporukka, J. Rinta-Joupilta löydät uudet ja käytetyt matkailuajoneuvot. Ota rohkeasti yhteyttä matkailualan ammattilaisiin ja etsitään sinulle sopiva ajoneuvo!

Suositellut artikkelit