Moni ajaa tietämättään heikolla ilmastoinnilla – tee auton ilmastointihuolto ajoissa!

J. Rinta-Jouppi Oy

Toimiva auton ilmastointijärjestelmä tuo mukavuutta autolla ajoon etenkin kesäisin, mutta myös talvisin ilmastoinnin käyttö vähentää mm. lasien huurtumista. Mukavuuden lisäksi toimivalla auton ilmastoinnilla on myös terveysvaikutuksia mm. allergikoille.

Mistä tiedän, että auton ilmastointi vaatii huoltoa?

Jokaisen auton ilmastointi vaatii huoltoa. Seuraavana listattuna asioita, jotka ovat merkkejä auton ilmastointihuollon tarpeesta: 

  • Autossa leijailee tunkkainen haju
  • Ikkunat huurtuvat normaalia enemmän
  • Ilmastoinnin jäähdytysominaisuus ei toimi yhtä tehokkaasti kuin aiemmin
  • Kärsit etenkin autossa erilaisista allergisista oireista mm. aivastelu

Auton ilmastointi vaatii säännöllisen huollon

Niin kuin muissakin auton huoltotoimenpiteissä, myös ilmastoinnissa säännöllisyys on tärkeää. Auton ilmastointihuolto olisi hyvä toteuttaa esimerkiksi parin vuoden välein tai jopa vuosittain. Näin ilmastointi säilyy varmasti toimivana ja vältytään ongelmilta.

Yksinkertaistettuna auton ilmastointihuolto etenee seuraavasti: auton ilmastointihuollossa ilmastointilaitteesta poistetaan ensimmäiseksi kylmäaine. Tämän jälkeen poistetaan auton ilmastointilaitteeseen kertynyt kosteus sekä tarkistetaan mahdolliset vuodot. Tämän jälkeen järjestelmään lisätään uusi kylmäaine sekä ilmanvaihtolaitetta huoltavaa öljyä.

Varsinaisen ilmanvaihtojärjestelmän huollon lisäksi on syytä kiinnittää huomiota myös raitisilmasuodattimen eli sisäilmansuodattimen vaihtoon. Raitisilmasuodattimen huonosta kunnosta kielii usein auton sisällä oleva tunkkainen haju sekä lasien huurtuminen aikaisempaa enemmän.

Kattavaan ilmanvaihtojärjestelmän huoltoon kuuluu myös ilmanvaihtojärjestelmän höyrystimen desinfiointi. Höyrystimeen kertyy kosteutta, joka ajan saatossa muodostaa valitettavan hyvän kasvualustan myös erilaisille bakteereille ja sienille, jotka eivät ole tervetulleita matkakumppaneita matkantekoon.

Muista auton ilmastoinnin käyttö myös talvella

Auton ilmastointia kannattaa käyttää myös talvella. Säännöllinen ilmastoinnin käyttö pitää laitteen toiminnassa. Liian kauan käyttämättä ollut auton ilmastointilaite saattaa aiheuttaa ongelmia ja jumiutua. Lisäksi toimiva ilmastointi estää lasien huurtumista, koska ilmastointi poistaa auton sisältä kosteutta. Myös raitisilmansuodattimen säännöllinen vaihto vähentää auton lasien huurtumista.

Muistathan siis huolehtia auton ilmastointihuollosta säännöllisesti! Me J. Rinta-Joupilla toteutamme auton ilmastointihuoltoa kolmessa eri toimipisteessä: autohuolto Seinäjoki, autohuolto Kuopio ja autohuolto Helsinki. Olemme monimerkkihuoltamo, mutta meiltä löydät myös Kia-merkkihuollon, Ford-merkkihuollon sekä Mitsubishi-merkkihuollon.

Suositellut artikkelit