Kuinka tienata rahaa matkailuautolla sesongin päättyessä?

J. Rinta-Jouppi Oy

Kesä on totutusti parasta ja otollisinta aikaa matkustaa matkailuajoneuvolla. Ihmiset pitävät kesän tuomasta lämmöstä, monipuolisista leirintäaluemahdollisuuksista ja parhaat kesälomakuukaudet vauhdittavat karavaanikansaa lähtemään reissun päälle. Kuitenkin ajoneuvon ympärivuotiset ylläpitokustannukset ovat monelle se taloudellinen vaiva, josta halutaan päästä eroon. Jätätkö matkailuautosi sesongin päättyessä seisontaan vai käännätkö tilanteen hyödyksesi?

Matkailuajoneuvon vuokraaminen saattaa kuulostaa monen korvaan suurelta vaivalta ja riskiltä. Pelätään ajoneuvon kulumista ja pahimmillaan vaurioitumista. Yksityisomisteiseen ajoneuvoon saattaa liittyä myös paljon omistamisen tunteita, jonka vuoksi moni jättää vuokraamatta.

Vuokraamalla sinun on kuitenkin mahdollista kerätä parhaimmillaan jopa ympärivuotista tuloa. Uusimpien matkailuautojen lämmitysominaisuudet ovat jo niin edistyneitä, että ympärivuotinen matkustelu pahimmillakin talvipakkasilla on tehty mahdolliseksi. Jos kyseisiä ominaisuuksia ei ajoneuvostasi löydy, niin syksy, kevät ja kesä voivat olla parhaita aikoja saada matkailuautostasi taloudellista hyötyä.

Myös asuntovaunun vuokraaminen vierashuoneena on jatkuvasti yleistyvä tapa. Kuumimmissa kesätapahtumakaupungeissa voit vuokrata pihalla seisovan vaunusi hotellihuoneen korvikkeena. Paikkakunnalle saapuvat matkailijat ja festivaalituristit ovat lisänneet tätä kysynnän muotoa. Vuokraus onnistuu muun muassa huonevuokrauspalvelujen avulla netin kautta tai ilmoittamalla vapaana oleva tila paikalliseen matkailuneuvontaan, joka mainostaa ja hoitaa vuokrauksen puolestasi, ottaen tietysti pienen maksun palvelun käytöstä.

matkailuvaunu

KYSYNTÄ ON NYT KOVEMPAA KUIN KOSKAAN

Matkailuajoneuvoja vuokraavat caravan-liikkeet ovat joutuneet myymään ei-oota ja varauskalenterit täyttyvät jo pitkälle aikavälille. Korona-aika ja sen mukana tulleet rajoitukset ovat laittaneet ihmiset liikkeelle kotimaassa, jonka vuoksi matkailuajoneuvojen kysyntä on räjähtänyt. Kysyntää on monialaisesti, niin uusista, käytetyistä sekä vuokrattavista versioista.

Suuri kysyntä näkyy nyt myös hintojen nousuna. Yksityiset myyjät vuokraavat matkailuautoja viikon ajaksi nykyään noin 450 eurosta aina 1500 euroon asti. Matkailuvaunujen kohdalla hintahaitari tippuu edellä mainituista keskimäärin noin 100 - 200 eurolla. Vuokrahintoihin vaikuttaa ajoneuvon kunto, vuosimalli, ajetut kilometrit ja mukavuudet. Oman ajoneuvon viikko-, viikonloppu- tai vuorokausihintaa miettiessä kannattaa tutkia millaisia hintoja muut yksityiset myyjät ovat vastaaville ajoneuvoille asettaneet netissä. Vuokraussivustojen tarkat haut ovat helpottaneet edellä mainitun toimenpiteen toteuttamista.

Esimerkiksi 3-5 vuotta vanhojen matkailuautojen viikon keskiarvoinen vuokrapyyntihinta liikkuu noin 700 – 900 euron välillä. Kuukaudessa vuokratulot nousisivat jo noin 3000 euroon, jolla pystyy kuitata ajoneuvon kulut ja käteen jää vielä sopiva summa muita tarpeita tai menoja varten. Matkailuajoneuvoa vuokraamalla pääsee parhaimmillaan tekemään merkittävän tilin, mutta se vaatii myös tietyn määrän työtä.

kabe-matkailuauto

MATKAILUAJONEUVON VUOKRAAJAN TOIMENPITEET

  • Ajoneuvon tulee näkyä sille tarkoitetuilla vuokrasivustoilla, jotta asiakkaat tietävät sen olemassaolosta sekä vuokrausmahdollisuudesta.
  • Sinun tulee ylläpitää varauskalenteria, jonka on oltava ajan tasalla.
  • Asiakkaat ovat sinuun yhteydessä puhelimitse sekä sähköpostitse. Välillä jopa ajasta tai päivästä riippumatta.
  • Ajoneuvo tulee luovuttaa asiakkaalle sovittuun aikaan.
  • Ajoneuvo kannattaa tarkistaa jokaisen vuokrasuhteen jälkeen, jotta vältyt yllätyksiltä.


Tarvitsetko nopeasti rahaa? – Tarjoa matkailuajoneuvoasi meille!

Matkailuajoneuvojen haittapuoli on niiden ylläpitokulut. Verot ja vakuutukset on maksettava, ellei ajoneuvoa aseteta seisontaan, jolloin ainoastaan sen arvo laskee. Jos olet nopean rahan tarpeessa ja haluat ajoneuvostasi sekä ylimääräisistä kuluista eroon, niin suosittelemme ottamaan yhteyttä J. Rinta-Joupin ammattisostajiin. Pyydä ajoneuvostasi tarjous jo tänään, se ei maksa kuin vaivan!

 

Suositellut artikkelit