Tilava matkailuauto vai ketterä retkeilyauto?

J. Rinta-Jouppi Oy

Haluaisitko nauttia oleskelusta aivan luonnon helmassa, mutta oman kodin kaikkia mukavuuksia unohtamatta? Tämä onnistuu matkailuajoneuvolla, olkoon se sitten ketterä retkeilyauto tai tilava matkailuauto. J. Rinta-Joupin Caravan-liikkeen myyntipäällikkö Kari Pikkarainen kertoo näiden kahden ajokin eroista ja yhtäläisyyksistä.

Suurin eroavaisuus matkailuautoa ja retkeilyautoa koskien on niiden koko. Retkeilyauto on pakettiauton runkoon tehty kompakti ajoneuvo. Verrattuna kookkaampaan matkailuautoon tämä näppärä menopeli muistuttaa ulkonäöltään varsin paljon perinteistä pakettiautoa. Pienemmästä koostaan ja niukemmista sisätiloistaan huolimatta kätkee retkeilyauto sisälleen vaikuttavat tavarankuljetustilat, joka mahdollistaa retkeilyautomatkailun vaikka neljälle hengelle.

Pitemmänkin tavaran kuljettaminen on mahdollista malleissa, joissa sängyt saa laitettua kuljettamisen ajaksi syrjään. Toki on myös sanomattakin selvää, että takatallillinen matkailuauto on omiaan kantamaan suuremmankin lastin tavaraa.


7adrVQ1L

Toinen tärkeä eroavaisuus näiden kahden karavaanarin menopelin välillä on niiden soveltuvuus eri käyttötarkoituksiin. Retkeilyautolla on kätevä puikkelehtia mutkaisellakin metsätiellä, joka saattaa olla matkailuautolla hankalampaa. Matkailuauto on kuitenkin useammalle henkilölle ja pitemmille matkoille täydellinen renkailla liikkuva koti. Vaikka tietyistä malleista saattaa löytyä myös lisävuodepaikka, sisältää retkeilyauto taas nukkumapaikat useimmiten vain kahdelle matkalaiselle.

- Retkeilyauto sopii pienemmän kokonsa ansiosta erityisesti pariskunnille tai vaihtoehtoisesti matkailuautoiluun hurahtaneille harrastajille, jotka haluavat yhtäaikaisesti pitää ajokkiaan myös jokapäiväisessä arkikäytössä. Pieni retkeilyauto kahdelle sopii myös aktiiviseen työajoon, sillä se sujahtaa helposti parkkiruutuun kokonsa ansiosta.

Eroavaisuuksistaan huolimatta näyttävät matkailuauto ja retkeilyauto samankaltaisuutensa varustetasossa ja käyttömukavuudessa. Molemmista löytyvät samat kodin mukavuudet, retkeilyautossa vain hieman kompaktimpaan tilaan mahdutettuna. Molemmista ajoneuvoista löytyvät niin wc, suihku, jääkaappi kuin liesikin, mahdollisia lisävarusteita unohtamatta.

Pienet retkeilyautot soveltuvat matkailuauton lailla myös tarvittaessa talvikäyttöön. Malleja löytyy parhailla mahdollisilla lämmitysjärjestelmillä aina lattialämmityksen sisältävistä ajoneuvoista lähtien. Näin ollen voi matkailuautoilusta nauttia kuka vaan – säässä kuin säässä.

Matkailuautot ovat pitäneet vankan suosionsa karavaanarien keskuudessa, mutta myös retkeilyautot ovat kasvattaneet osuuttaan viime vuosina tasaisesti ja varmasti. Itselleen sopivaa ajoneuvoa etsivän kannattaa ratkaisevana tekijänä retkeilyauton ja matkailuauton välillä pitää eritoten käyttötarkoitusta ja tilantarvetta. Tutustu monipuoliseen valikoimaan uusia ja käytettyjä matkailuautoja sekä retkeilyautoja. Lue lisää aiheesta tutustuen käytettyjen matkailuajoneuvojen ostamiseen tai siihen, mitä kannattaa erityisesti ottaa huomioon matkailuajoneuvokauppoja harkittaessa.

Suositellut artikkelit