Uusi Ford Fiesta: Huippumodernia tyyliä ja uutta teknologiaa

Tuomo Lampela

Ford Fiesta on miellyttävän tutun oloinen, vaikka se onkin uudelleensyntynyt entistä modernimpana ja tyylikkäämpänä. Uudessa Fiestassa on panostettu fiksuun ja hyödylliseen teknologiaan, joka parantaa ajettavuutta sekä lisää turvallisuutta.

Yksi auto, monet kasvot

Ford Fiestan varustelutasoista löytyy peräti neljä erilaista vaihtoehtoa, jotka takaavat mahdollisuuden valita yksilöllinen ja omiin tarpeisiin vastaava auto. Fordin teknologisesti edistyneintä pientä autoa on saatavissa seuraavissa eri malleissa: Vignale, ST-Line, Titanium ja Trend.

Avustimet tekevät ajamisesta helpompaa ja miellyttävämpää

Fiestaan on lisätty lukuisia ajamista helpottavia avustimia, joiden avulla kuljettaja voi entistä paremmin keskittyä havainnoimaan liikennettä. Aktiivinen pysäköintiavustin helpottaa auton ohjaamista pysäköintiruutuun sekä poistumaan siitä. Tasku- ja rinnakkaispysäköintiavustin tunnistaa, onko autolle tilaa, ja peruuttaa auton parkkiruutuun automaattisesti. Fiestasta löytyy automaattisesti mukautuva vakionopeudensäädin sekä turvallisuutta lisäävä kaistavahti. Pimeällä ajettaessa apuna on liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä automaattiset kaukovalot.

Puhetta tottelevaa teknologiaa ja ensiluokkainen äänentoisto

Uudessa Fiestassa on SYNC 3, jonka avulla voi pitää yhteyttä ja hallita puhelinta, musiikkia ja navigointijärjestelmää puhekomennoilla tai kosketusvärinäytöllä.  B&O PLAY -premium audiojärjestelmä tekee ajomatkoista viihdyttävämpiä. Tähän ensiluokkaiseen 675 watin audiojärjestelmään kuuluu 10 kaiutinta, bassokaiutin ja subwoofer, ja se tuottaa täyteläisen ja voimakkaan äänen.

Turvaa niin matkustajille kuin jalankulkijoillekin

Fiestassa on monia onnettomuuksia ennaltaehkäiseviä turvajärjestelmiä, joten ajaminen on entistä turvallisempaa. Tärkeitä turvaominaisuuksia ovat muun muassa törmäyksenestoavustin, ovien reunasuojukset, vireystilan valvonta -toiminto sekä SYNC 3 hätäaputoiminnolla. Törmäyksenestoavustin havainnoi jopa 130 metriä eteenpäin ja tunnistaa niin ajoneuvot kuin jalankulkijat.

Suorituskykyä ja taloudellisuutta

Uudessa Fiestassa yhdistyy sekä suorituskyky että säästöjä tuottava taloudellisuus. 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori on valittu viidesti oman luokkansa vuoden parhaaksi moottoriksi. Auto-Start-Stop-järjestelmä auttaa säästämään polttoainetta pysähdyttäessa liikennevaloihin. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia.

Tulevaisuudessa seitsemännen sukupolven Ford Fiesta täydentyy vielä Fiesta Active -crossoverilla ja erityistehokkaalla Fiesta ST:llä.

Katso vapaana varastossa olevat uudet Fiestat!

Suositellut artikkelit