Uusi Kia Ceed

Tuomo Lampela

Kia esitteli Geneven autonäyttelyssä uudistuneen kolmannen sukupolven Ceedin. Uusi Kia Ceed on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa. Urheilullisempaan suuntaan muotoiltu Ceed on vaihtanut aikaisemman Cee'd-nimensä yksinkertaisempaan muotoon. Sekä Hatchback- että Sportswagon-malleina saatavan uuden mallin voi hankkia itselleen J.Rinta-Joupin autoliikkeestä.

Hiotut yksityiskohdat

Kuten edeltäjällään, myös uudistetulla Ceedillä muotoilu on rohkeaa ja jopa edeltäjäänsä modernimpaa. Linjat ovat terävämmät, keulassa hallitsee uusi aiempaa leveämpi etupuskuri, uusi ovaalinmuotoinen keulasäleikkö ja kromikoristeiset sumuvalot. Takapuskuri on muotoiltu uudelleen ja korostaa urheilullista ulkonäköä. Ulkoisesti uutta ilmettä on haettu terävämmillä linjoilla, leveämmällä ’tiikerikeulalla’ ja GT-malleista tutuilla ’jääkuutio’-päiväajovaloilla. LED-takavalot viimeistelevät auton takaosan. Uudet 16” ja 17” kevytmetallivanteet tulevat tarjolle kautta malliston.

Oman luokkansa tilavimpia

Uudistuneen Ceedin mittasuhteet ovat muuttuneet ja sitä kautta on onnistuttu kasvattamaan tavaratiloja ja kehittämään myös matkustajatiloja. Etuylitys on lyhentynyt 20mm ja takaylitystä on kasvatettu saman verran. Auto on madaltunut 23mm ja leventynyt 20mm. Muutosten myötä tavaratila on kasvanut 395 litraan. Uudistunut Ceed on oman luokkansa tilavimpia hatchback-malleja. Ceed Sportswagoniin tavaratilaa on onnistuttu kasvattamaan jopa 625 litraan.

Tehokkuudessa valinnanvaraa

Uuden Ceedin moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Ennestään tuttu 1,0 litran T-GDI -moottori 120 hevosvoimalla on edelleen valittavissa. 1,6 litran GDI-moottori on korvattu 1,4 litran T-GDI -moottorilla, josta irtoaa 140 hevosvoimaa. Lisäksi tarjolla on myös 100 hevosvoimainen 1,4 litran Mpi-bensiinimoottori. Uusi 1,6 litran CRDi-dieselmoottori on saatavana 115- ja 136-hevosvoimaisena tehoversiona. Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla.

Uudella teknologialla sekä hupia että hyötyä

Uudessa Ceedissä on suuri 8 tuuman kosketusnäyttö ja navigointijärjestelmä, automaattinen ilmastointi ja huippuluokan JBL-äänentoistojärjestelmä. Lisäksi uutuudessa on panostettu älypuhelimen integrointiin, joka on yhteensopiva Android Auton ja Apple CarPlayn kanssa.

Auto valvoo turvallisuutta

Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Näistä kuljettajan vireystilan valvonnan järjestelmä analysoi kuljettajan tekemiä liikkeitä sekä valintoja tai niiden puutteita, ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä. Uusia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Pitkä takuu takaa jälleenmyyntiarvon

Kaikki Kia Ceedin omistajat saavat Kia 7 vuoden / 150 000 km:n uuden auton takuun. Autoa myydessä on takuu siirrettävissä uudelle omistajalle taaten hyvän jälleenmyyntiarvon. Uuden Ceedin navigointijärjestelmään sisältyy 7 vuoden karttapäivitykset ja TomTom Live -palveluiden päivitys veloituksetta.

Katso vapaana varastossamme olevat Kia Ceedit!

Suositellut artikkelit