Vertailussa kaksi suosittua automerkkiä: BMW ja Mercedes-Benz

J. Rinta-Jouppi Oy

BMW ja Mercedes-Benz eli Mersu kuuluvat maailman arvostetuimpien ja tunnetuimpien automerkkien joukkoon. Molemmat merkit ovat vakiinnuttaneet vuosien saatossa paikkansa autoteollisuuden huipulla. Niissä yhdistyvät saksalainen laatu, huippusuorituskyky, edistyneet teknologiat ja ylelliset mukavuudet. Vaikka molemmista merkeistä löytyy samankaltaisuuksia, on niillä myös eroavaisuuksia. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin eroja, joita merkeiltä toisiinsa nähden löytyy, jotta sinun olisi helpompi valita itsellesi sopiva BMW-vaihtoauto tai Mercedez-Benz-vaihtoauto valikoimastamme. Voit myös tutustua toiseen artikkeliimme, jossa käymme läpi BMW:n suosituimpia malleja

Muotoilu

BMW:n ja Mercedes-Benzin erottaa muista automerkeistä niiden omaleimaisesta muotoilustaan. BMW:ssä korostuu urheilullisuus ja aggressiivinen muotoilu sisältäen teräviä linjoja ja kulmia. Mercedes-Benz eli Mersu panostaa enemmän pehmeämpiin ja elegantimpiin linjoihin sekä kaareviin muotoihin.

Suorituskyky

Suorituskyky on tekijä, joka liitetään molempiin sekä Mersuun että Bemariin.

Kun mietitään BMW:n ajotuntumaa ja suorituskykyä, korostuvat erinomainen hallinta ja tarkkuus. Tästä on kiittäminen edistyneitä jousitusjärjestelmiä ja tehokkaita moottoreita.

Kun Mersun suorituskykyä ja ajotuntumaa verrataan Bemariin, on eroja vaikea löytää. Molemmista löytyy poikkeuksellisen paljon voimaa ja nopeutta. Ehkä Mersun ajotuntuma ja suorituskyky sopii paremmin kuitenkin pidemmille matkoille kuin Bemarin.

Teknologia

Nykyisin teknologiat ovat tärkeässä osassa, kun autoa hankintaan. BMW ja Mercedes-Benz ovat molemmat alansa kärkeä liittyen teknologioihin. Molemmilta löytyy huippuun viritettyjä ajoa avustavia teknologioita sekä turvaominaisuuksia.

BMW on tunnettu intuitiivisesta iDrive-järjestelmästään, joka on käyttöliittymältään käyttäjäystävällinen ja mahdollistaa pääsyn laajaan valikoimaan erilaisia ominaisuuksia.

Mersun vastaava järjestelmä kantaa nimeä MBUX-järjestelmä. Uusimmissa autoissa MBUX-järjestelmä käyttää tekoälyä oppiakseen kuljettajan mieltymyksiä ja mahdollistaa personoidumman ajokokemuksen.

Mukavuudet

Tietynlainen ylellisyys helposti liitetään BMW:hen ja Mercedes-Benziin. Varsinkin Mersulla on pitkään ollut maine ylellisenä ajoneuvona.

BMW:ssä on tyypillisesti urheilullisempi ja funktionaalisempi sisätilojen muotoilu, kuin Mersussa. BMW:n mukavuuksissa näkyy kuljettajakeskeisyys eli eri ratkaisut lähtevät siitä, että kuljettajalla olisi mahdollisimman hyvät oltavat.

Mercedes-Benziä voidaan pitää asteen ylellisempänä ja loistokkaampana kuin Bemaria, keskittyen tietynlaiseen eleganssiin.

Johtopäätös

Molemmat automerkeistä ovat arvostettuja ja tunnettuja brändejä ympäri maailman. Valitset kumman tahansa, saat varmasti laadukkaan ajoneuvon.

Jos etsit urheilullisuutta ja aggressiivisempaa ajokokemusta, on BMW sinulle sopivampi merkki.

Jos etsit mukavaa ja ylellistä kyytiä, voi Mersu olla sinulle parempi vaihtoehto.

Oletko vielä epävarma? Voit syventyä vielä tarkemmin aiheeseen artikkelissamme: Miksi valita BMW-vaihtoauto?

Oli valintasi kumpi tahansa, molempia löydät kattavan valikoiman meiltä J. Rinta-Joupilta! 

Löydä sopiva BMW-vaihtoauto!

Löydä sopiva Mercedes-Benz-vaihtoauto!

Suositellut artikkelit