Auton myyminen autoliikkeelle – kannattaako?

admin

Pyydä tarjous autostasi

Auton myyminen saattaa olla vaivaannuttava ja paljon aikaa vievä prosessi. Nykyään yhä useampi autosta luopuva tai halvempaan vaihtava päättää myydä autonsa suoraan autoliikkeeseen. Mutta miksi?

Helppous ja nopeus

Käytetyn auton myyminen autoliikkeeseen tarkoittaa sitä, säästyt auton puunaamiselta viimeistä kivenmurua myöden. Autoliikkeessä auton ostava myyjä tietää autosi arvon ja arvioi sen todellisen kunnon. Itse myymällä voit tienata toisinaan enemmän, mutta se vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Liikkeessä auton arvoon ei vaikuta auton puhtaus tai siisteys, vaan ainoastaan se, mikä on auton todellinen kunto. Toki ihan pahinta perheautopommia mehuroiskeineen ja lattioiden peittävine karkkipapereineen ei kannata liikkeeseenkään viedä – auton siisteyden laiminlyönti antaa helposti mielikuvan myös muilta osin huolimattomasta pidosta.

Kannattaa miettiä asiaa myös ostajan näkökulmasta – ostaa auto mieluummin liikkeestä, joka kantaa autosta kuuden kuukauden virhevastuun, vai yksityiseltä, joka ei kanna mitään vastuuta, mutta jolta auton saa ehkä halvemmalla? Monet ostajat valitsevat juuri tästä syystä liikkeestä ostamisen, eritoten suuremman hintaluokan autoista puhuttaessa.

Ajan ja vaivan säästö

Luonnollisesti autoliike haluaa myyntihinnasta katetta itselleen, ja saamasi ostotarjous saattaakin olla pienempi kuin summa, jolla myisit auton suoraan itse. Kannattaa kuitenkin muistaa, että säästät koko myyntiprosessissa tunteja, jopa päiviä, sillä kun myyt autosi liikkeeseen, autoliikkeen edustaja hoitaa kaupat kerralla maaliin saakka, eikä sinun tarvitse itse huolehtia muusta kuin muutamasta allekirjoituksesta. Auton voi myydä sinua lähimmässä toimipisteessä, joten välimatkakaan ei jää usein pitkäksi!

Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sopiaksesi monia näyttöjä eri ostajaehdokkaille pitkin maakuntia ja vastata puheluihin, joissa myynti-ilmoituksesi "EI VAIHTOA" -huomautuksesta huolimatta sinulle ehdotetaan vaihdossa ruohonleikkuria, soutuvenettä tai kolmeasataa kahvinkeitintä. Ja vaikka olisitkin vaihtamassa halvempaan, autoliikkeessä sekin onnistuu näppärimmin: liikkeiden suurista valikoimista löydät suurella todennäköisyydellä itsellesi mainion vaihdokin, ja auton vaihto käy hetkessä. Kaupat tehdään heti ja rahat saat tilille aina mahdollisimman nopeasti, joskus jopa saman vuorokauden aikana. Vanhalla autolla siis liikkeeseen ja uudella kotiin.

Paperityöt ja mahdollisen rahoituksen maksu

Kun päätät myydä autosi liikkeeseen, kaupan kättelyn jälkeen omistajanvaihdos hoidetaan puolestasi alusta loppuun. Vaikka sinulla olisi autoosi olemassa oleva autorahoitus, ei sinun tarvitse huolehtia rahaliikenteestä eikä papereiden pyörittelystä tai rahoituksen lopettamisesta siinäkään tapauksessa. Mikäli autossa on vielä rahoitusta jäljellä, autosi ostava autoliike maksaa jäljellä olevan loppuvelan suoraan rahoitusyhtiöön, ja rahoitusyhtiö lähettää autoliikkeelle rekisteröintitunnuksen, jolla autoliike rekisteröi auton omiin nimiinsä lakisääteisen seitsemän vuorokauden kuluessa.

Myös vakuutuksesi irtisanotaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitäkään. Näin ollen, kun kättelet kaupan, saat huokaista helpotuksesta ja alkaa ajatella ihan muita asioita.

Myytkö itse vai liikkeeseen?

Mikäli pidät autojen kanssa puuhaamisesta, myynti-ilmoitusten laatimisesta, hintaneuvotteluista renkaanpotkijoiden kanssa tai mielestäsi on kivaa siivota ja puunata autoa usein, on auton myynti itse varmasti ihan hyvä ratkaisu. Monille kiireisille, hektistä ura- ja perhe-elämää eläville auton myynti liikkeeseen on kuitenkin usein sopivin vaihtoehto, sillä siivoamiseen, myyntikuvien ottamiseen ja ilmoituksen laatimiseen ei välttämättä löydy aikaa samalta viikoltakaan.

Itse myymällä säästetyt eurot hupenevat valitettavan usein niihin myynnin edellyttämiin töihin. Autoliikkeen kanssa toimiessa helppoutta ei voi liikaa korostaa. Sinun tarvitsee vain käydä näyttämässä autoasi liikkeessä, pyytää tarjous ja jos tarjous miellyttää, tehdä kaupat – ja autosi on myyty. Autoliikkeen edustaja hoitaa kaiken puolestasi luotettavasti ja ammattitaidolla.

Pyydä tarjous autostasi

Suositellut artikkelit