Käytetty auto Ruotsista – tuonti ennätyslukemissa

J. Rinta-Jouppi Oy

Käytettyjä autoja tuodaan ja haetaan nyt paljon ulkomailta, varsinkin länsinaapuristamme Ruotsista, josta tuotujen käytettyjen autojen osuus on yhä vahvistuva ja kasvamaan päin. Ennen hakumaiden ykkösenä ollut Saksa joutuikin väistymään uuden tuontisuosikin tieltä. Juurikin Ruotsin maantieteellinen läheisyys, muiden edesauttavien tekijöiden ohella, vaikuttanee tuonnin rajuun yleistymiseen ja toimii syynä tuoda käytetty auto Ruotsista.

 

Kotimaassamme uusien autojen myynti on laskenut huomattavasti. Autokaupan hyytymisen syinä on pohdittu olevan muun muassa vaalien aikana tapahtunut keskustelu polttomoottorillisten autojen tulevaisuudesta, hämminkiä aiheuttanut päästömittausmenetelmän muutos ja autoista tarjottavan romutuspalkkion päättyminen. Näiden ohella yhtenä suurimmista vaikuttavista osa-alueista on luonnollisesti myös lähiaikoina kasvanut vähän käytettyjen autojen tuonti Ruotsista.

tuontiautot-6

Ruotsin markkinoilla uusien autojen ostamisessa tapahtunut rakenteellinen muutos on johtanut käytettyjen autojen ylitarjontaan maassa. Uusien autojen ostamisen ennätyksellinen kasvu omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että käytettyjä autoja Ruotsista riittää suuressa määrin Suomenkin markkinoille. Myös muutaman vuoden takainen Ruotsin vallannut leasing-autovillitys on johtanut kyseisten autojen vapautumiseen jatkomyynnille.

 

Lisäksi käytettyjen autojen Ruotsista tuonnin suuri kasvu käy järkeen ajatellessa kruunun arvon heikentymistä. Kruunu on ollut näin heikko euroon verraten viimeksi finanssikriisin jälkeen kymmenen vuotta sitten. Alhainen kurssi onkin tehnyt käytetyistä Ruotsi-autoista edullisia suomalaisille euro-ostajille.

tuontiautot-2

Edullisemmasta hinnasta huolimatta käytetty auto Ruotsista on vähän ajettu ja vain muutaman vuoden ikäinen. Vähän käytetty auto Ruotsista on saatavissa samalla hinnalla huomattavasti paremmin varusteltuna kuin vastaava suomalainen menopeli. Tuontimaana Saksaan verrattuna ruotsalaisissa autoissa on valittavina usein paremmin pohjoismaisiin olosuhteisiin otollisia varusteluita, kuten lohkolämmitin ja sopivat talvirenkaat.

 

Tuontauto voidaan ostaa Ruotsista myös autoliikkeen kautta. Jotkut haluavat hakea menopelinsä omatoimisesti, mutta käytetty auto Ruotsista voidaan ostaa myös autoliikkeistä, joihin käytetyt ruotsalaiset menopelit ovat tulleet kiinteäksi osaksi valikoimaa. Suoraan liikkeestä ostamisen helppous viehättää monia kätevyytensä vuoksi. Monella on myös tarvetta rahoitukselle tai halua antaa vanha auto vaihdossa pois, jonka vuoksi kääntyvät autoliikkeen puoleen. Ostaessasi tuontiauton J. Rinta-Joupilta, kaikki käytännön juoksevat menot, kuten katsastukset, huollot ja paperityöt on jo hoidettu pois alta ennen myyntiä.

 

Lue myös muista syistä ostaa käytetty auto ja tutustu laajaan vaihtoautovalikoimaamme.

 

Suositellut artikkelit