Käytetty matkailuauto tai asuntovaunu haussa? Lue ammattilaisten vinkit!

J. Rinta-Jouppi Oy

Käytetty matkailuauto tai käytetty asuntovaunu on usein hyvinkin kannattava vaihtoehto reissukuumeen iskiessä. Uusien matkailuajoneuvojen ohella myös käytettyjä löytyy valikoimastamme kattavasti. Siksi sen oikean matkakumppanin löytäminen J. Rinta-Joupilta on helppoa ja vaivatonta.

Haluatko tietää mitä kannattaa huomioida käytettyä matkailuautoa tai asuntovaunua hankittaessa? J. Rinta-Joupin Raision paikallisjohtaja Marko Hiltunen ja Vantaalla sijaitsevan matkailuajoneuvoihin erikoistuvan caravan-liikkeen myyntipäällikkö Kari Pikkarainen kertovat parhaat vinkkinsä käytetyn ajokin ostamiseen.

Selaa matkailuajoneuvoja!

– Ostamalla käytetyn matkailuajoneuvon pääsee helposti järkevällä hinnalla kiinni kotimaan matkailuun. Käytettyjä menopelejä on nimittäin hyvin tarjolla ja ne ovat hinnaltaan varsin huokeampia kuin uudet, kuvailee Hiltunen syitä kääntyä käytetyn puoleen.

käytettyjä matkailuautoja rivissä

Matkailuauton tai asuntovaunun hankinnassa ensiarvoisen tärkeä seikka on oman tarpeen kartoittaminen. Ostohetkellä kannattaa siis suunnata huomio itselle sopiviin perusominaisuuksiin, sillä muutamilla lisävarusteilla ja hienosäädöillä matkailuauto muuntuu omannäköiseksi hetkessä, kunhan perustarpeet on huomioitu ja täytetty.

– Koko prosessi lähtee liikkeelle omista mieltymyksistä. Huomioida tulee erinäiset seikat kuten perheen koko, joka määrittää esimerkiksi vuoteiden määrää, tai harrastukset, jotka antavat osviittaa säilytystilavaatimuksille, kertoo Pikkarainen.

Erityyppisiä pohjaratkaisuita on lukuisia. Esimerkiksi lapsiperheille löytyy vaikkapa kolmikerrosvuodemahdollisuuksia ja isommissa asuntovaunuissa voi olla jopa oma lastenhuone, jossa perheen pienimmät voivat olla ja nukkua omissa oloissaan. Toki myös perinteiset parisängyt ja erillisvuoteet, joita varsinkin iäkkäämmät ihmiset usein suosivat ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

Henkilömäärän lisäksi matkailuvuodenajalla ja reissun pituudella on merkitystä valittaessa sopiva käytetty matkailuauto tai asuntovaunu.

– Itseltään kannattaa kysyä, onko tarkoitus matkustella kauemmas tai viihtyä pidempiäkin aikoja paikallaan, sillä se vaikuttaa käytetyn auton valintaan. Kannustettavaa on myös pohtia, tuleeko matkailuauto tai asuntovaunu ympärivuotiseen käyttöön vai ei. Tämä näkyy varsinkin lämmitysjärjestelmien valinnassa. Jos on suunnitteilla pitää reissukaveria ympärivuotisessa käytössä, on keskuslämmitteinen asuntovaunu hyvä vaihtoehto, mutta jos matkustellaan vain keväällä, kesällä ja syksyllä, on niin sanottu kolmen kauden ilmalämmitteinen asuntovaunu erittäinkin toimiva, pohtii Pikkarainen.

käytetty matkailuvaunu myynnissä

Kun käytetty matkailuauto tai asuntovaunu on harkinnassa, suositeltavaa on aina tarkastuttaa kaasu- ja sähkölaitteet sekä varmistaa korin kunto tekemällä kosteusmittaus ja painekoe. Autoliikkeestä ostettaessa näillä seikoilla ei tarvitse kuitenkaan itseään rasittaa.

– Matkailuautot ja asuntovaunut ovat täysin tarkastettuja siinä vaiheessa, kun laitamme ne myyntiin. Meiltä ostettaessa saa siis aina turvallisen, varman ja luotettavan ajoneuvon eikä itse tarvitse huolehtia muusta kuin rattiin hyppäämisestä, vakuuttaa Hiltunen.

Jos tarvitset lisää neuvontaa matkailuauton tai asuntovaunun valintaan, ota yhteyttä asiantunteviin ja pitkän kokemuksen omaaviin myyjiimme, jotka osaavat varmistaa tarpeittesi toteutumisen. Jotta saat karavaanarin elämästä kaiken mahdollisen irti. Lue myös lisää aiheesta tutustumalla retkeilyautoihin, matkailuautolla yöpymiseen ja matkailuauton valintaan.

TUTUSTU CARAVAN-LISÄVARUSTEISIIN

Suositellut artikkelit