Lappeenrannan uusi nuori myyntipäällikkö – lue haastattelu!

J. Rinta-Jouppi Oy

Aleksi Mehtälä on yksi J. Rinta-Joupin nuorista tehopakkauksista, joka on lyhyessä ajassa noussut vaihtoautomyyjästä Lappeenrannan liikkeen vetomieheksi. Haastattelimme Mehtälää hänen urapolustaan ja ajatuksistaan yrityksessä työskentelystä. Haastateltavasta huokuu vahva asiakaspalvelijan luonne, eikä Mehtälä pääse yllättämään kertomalla kokevansa suurta paloa myyntityöhön ja asiakaskohtaamisiin.

 

Miten päädyit työskentelemään J. Rintajoupille?

 

  • Hyvä ystävä suositteli J. Rinta-Jouppia ja vinkkasi, että työ voisi sopia minulle! Rinta-Joupin perinteikkyys viehätti ja kertoi minulle paljon yrityksen onnistumisesta työnantajana. Ja tässä sitä ollaan, unelmatyössä, melkein sattuman kautta. Olen aina ollut kiinnostunut sosiaalisesta työnkuvasta, ihmisistä, vaihtelevuudesta, siis värikkäästä ja tavoitteellisesta työstä! Hain työtä ilman suuria ennakko-odotuksia ja hyvä niin, sillä työ on ollut paljon enemmän kuin mitä olisin osannut odottaa.

 

Mehtälä aloitti automyyjän uransa keväällä 2016 työskentelemällä vaihtoautomyyjänä Seinäjoella Jouppilantien toimipisteessä. Työtä hän kuvailee hyvin monipuoliseksi ja kiinnostavaksi. Automyyjän työ on suurimmaksi osaksi muuta, kuin itse konkreettista myymistä. Asiakaspalvelun hän nostaa työnsä tärkeimmäksi tehtäväksi, vaikka kertoo työn olevan suurimmaksi osaksi muuta, kuin itse konkreettista myymistä. Työssä motivoi sen vaihtelevuus, uuden oppiminen ja vastuu.

 

  • Itse olen saanut vastuuta jo myyjän tehtävässä. Jouppilantiellä olen ollut pääsääntöisesti vastaamassa hieman erikoisemmista nykyajan autoista. Olen ollut mm. tässä tehtävässä aloitteellinen oikeastaan sen vuoksi, että olen halunnut auttaa aiheen kanssa kollegojani ja siinä samalla olemme yhdessä oppineet aiheesta enemmän. Tietotaitoa arvostavat myös asiakkaat, sehän on selvä. Olen myös ilmoittanut aikanaan kiinnostukseni vastuullisempia tehtäviä kohtaan, mutta kaikki ei toki ole aina itsestä kiinni. Meillä tarjotaan vastuullisia tehtäviä ja kannustetaan etenemään juuri sellaisia ihmisiä, joilla on palo sydämessään ja jotka haluavat oikeasti edetä urallaan.

 

Mehtälä arvostaa J. Rinta-Joupin perinteitä kunnioittavaa ja niitä vaalivaa, mutta yhtä aikaa eteenpäin katsovaa asennetta. Yrityksessä ymmärretään autokaupan muutokset ja mennään ajan mukana eteenpäin. Tästä vahvaksi esimerkiksi nousee autokaupan siirtyminen verkkoon.

Siinä missä vaihtoautot löytyvät edelleen kivijalkaliikkeistä, ja niitä on mahdollista päästä näkemään ja koeajamaan, kuten aina ennenkin, löytyy toisaalta yrityksen koko Suomen kattava vaihtoautovalikoima verkkosivujen vaihtoautosivulta. Nopea reagointi ja osaava toteutus henkivät vahvasti ajassa pysymistä ja valavat luottoa myös työntekijöihin.

 

  • Rinta-Jouppi on sopivassa suhteessa perinteitä kunnioittava ja niitä vaaliva, mutta kuitenkin muutoshaluinen ja ajan hermolla pysyvä autoliike, joka haluaa kehittyä. Työntekijöiden vaihtuvuus on ollut meillä aina vähäistä ja työntekijöissä on paljon ns. paluumuuttajia, joten se kertoo talosta missä on hyvä työskennellä.

 

Tuoreena myyntipäällikkönä Mehtälä puhkuu intoa uuteen työhönsä. Hänellä on selvä vastaus kysyttäessä tulevaisuuden suunnitelmista. Kehitysideoita Lappeenrannan toimipisteeseen on takataskussa useampia ja ne pääsevät käyttöön pikkuhiljaa. Myös henkilökohtaisia tavoitteita Mehtälä on itselleen asettanut.

 

  • On ajatus, että jossain vaiheessa, kun kokemusta, osaamista ja toivottavasti myös menestystä karttuu, tieni veisi edelleen eteen ja ylös. Hymy kasvoilla, omana itsenäni pysyen, nauttien haasteista, tehden ehkä virheitäkin ja niistä oppien, uskon, että onnistun ja kun onnistun, niin innostun ja toisin päin!

 

Aleksi Mehtälä palvelee aurinkoisella asenteellaan Lappeenrannan myymälässä, jonka yhteystiedot löydät täältä.

 

Lisää uratarinoita ja kirjoituksia työskentelystä J. Rinta-Joupilla voit lukea aiemmista blogiteksteistämme Veri veti takaisin J.Rinta-Joupille ja Nainen automyyjänä on harvinainen näky.

Suositellut artikkelit