Matkailuautolla Jukolan viestiin

J. Rinta-Jouppi Oy

Jukolan viesti on yksi Suomen suurimmista ja odotetuimmista suunnistustapahtumista, joka kerää yhteen tuhansia suunnistajia eri puolilta Suomea ja ulkomailta. Tämä yösuunnistuskilpailu on tunnettu yhteisöllisyydestään ja ainutlaatuisesta tunnelmastaan.

Jukolan viestiä on järjestetty jo vuodesta 1949 lähtien, ja se järjestetään tänä vuonna Porvoossa. Tähän perinteiseen kilpailuun osallistuu noin 20 000 suunnistajaa. Jukolan viesti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea suunnistuksen yhteisöllisyyttä ja jännitystä suurissa mittasuhteissa.

Kilpailussa joukkueet koostuvat seitsemästä suunnistajasta, jotka juoksevat vuorotellen omat osuutensa. Kilpailu alkaa illalla kello 23 ja osuuksia suunnistetaan yöaikaan, mikä lisää kilpailun haastetta ja jännitystä. Jukolan viestin reitti on vaativa ja vaihteleva, ja se suunnitellaan huolella tarjoten haasteita sekä kokeneille kilpailijoille että harrastajille.

Jukolan viesti on myös suuri tapahtuma ympärilleen rakentuvine leirialueineen. Leirialueella on usein erilaisia palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita, myyntikojuja, sauna ja pesumahdollisuudet sekä ohjelmaa tarjoavia telttoja.

Osallistuminen Jukolan viestiin on suosittua sekä kilpailutasolla että harrastajien keskuudessa. Kilpasarjojen lisäksi Jukola tarjoaa myös kunto- ja harrastesuunnistajille mahdollisuuden osallistua riippumatta tasosta ja ikäryhmästä.

Jukolan_viesti-2

Joukkueemme

Joukkueemme Get Lost 1 koostuu aina vanhoista konkareista ensikertalaisiin, osalla on takana yli 40 Jukolan viestiä ja osa vasta tutustuu suunnistuksen saloihin. Joukkuelaisten ikähaarukka on 28 vuodesta aina 60 vuoteen asti ja se koostuu osittain J. Rinta-Joupin työntekijöistä.

Kokeneemmat osallistujat hoitavat 3 ensimmäistä pimeä- ja hämäräosuutta ja vähemmän kokeneet vastaavat valoisammista osuuksista. Osallistumisemme ei ole enää totista verenmaku suussa kilpailemista, eivätkä kilpailulliset tavoitteet ole sijoittua korkealle podiumilla, vaan suorittaa osuudet hyväksytyksi kaikki rastit löytäen.

Joukkueemme on suurimmalta osin paikan päällä Jukolassa koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin. Perjantaina ajetaan matkailuauto paikalleen ja tutustutaan Jukolan tapahtuma-alueeseen, sekä harjoitusmaastoon konkareiden sparrauksessa.

Lauantaina levätään, valmistetaan ruokaa ja tankataan, sekä valmistaudutaan kaikin keinoin illalla alkavaan mittelöön. Päivällä seurataan Venlojen viestin lähtö paikan päältä, jonka jälkeen seuranta jatkuu televisiolähetyksen välityksellä. Illalla viimeiset huoltotoimet ennen Jukolan lähtölaukausta ja osa joukkueesta nauttimaan lyhyistä unista ennen osuutta.

Osuuden jälkeen pääsee nauttimaan järjestäjän tarjoamasta pesumahdollisuudesta, sekä pääsymaksullisesta saunasta. Sunnuntaina viestin loputtua palaudutaan ja levätään, jonka jälkeen alkaa siirtyminen kohti kotikonnuja.

Viime vuonna sade teki tepposet kokeneelle suunnistajallemme ja silmälasien huurtuessa kartanluvusta tuli mahdotonta, ja sen vuoksi viimeiset kuusi rastia tultiin rastinumeroita kyselemällä maaliin. Harmiksemme vain yksi rasti jäi välistä ohittaen sen noin 20 metrin etäisyydeltä. Hylkäämiseen johtanut suoritus sulatti silloisesta hyvästä lähtönumerosta 449 aikamoisesti sijoituksia alaspäin ja nyt lähdemmekin mukaan häntäpään joukkueena numerolla 1688. Avausosuudella on siis mahdollista ottaa aika monta päänahkaa heti lähdöstä.

Jukolan_viesti-1

Matkailuajoneuvon edut urheilutapahtumassa

Matkailuautolla tai matkailuvaunulla Jukolan viestiin saapuminen ja majoittuminen tarjoaa monia etuja:

  1. Matkailuautolla matkustaminen tuo vapautta ja joustavuutta, sillä voit suunnitella oman aikataulusi ja reittisi. Ei tarvitse huolehtia aikatauluista tai varailla hotellihuonetta, vaan sinulla on kaikki tarvittavat mukavuudet matkailuautossasi.
  2. Majoittuminen matkailuautossa tai asuntovaunussa tuo mukanaan kodinomaiset mukavuudet ja mahdollisuuden säilyttää omat rutiinit. Voit valmistaa omat ruokasi, säilyttää kätevästi omia tavaroitasi ja nauttia yksityisyydestäsi.
  3. Kaikki matkatavarat on helppo pitää suojassa vaihtelevalta säältä ja sateelta, sekä säilyttää turvallisesti lukkojen takana.
  4. Mahdollisuus lämmittää tai viilentää asuntoautoa kelistä riippuen.

Kaiken kaikkiaan matkailuautolla Jukolan viestiin matkustaminen ja majoittuminen tarjoaa vapauden, mukavuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksen. Se on erinomainen tapa kokea tämä legendaarinen suunnistustapahtuma ja luoda ikimuistoisia muistoja.

Millaisella matkailuautolla on hyvä osallistua Jukolaan?

Jos suunnittelet osallistumista Jukolaan ja matkailuauton hankintaa, suosittelemme huomioimaan seuraavat asiat:

  • Tarvitset autossa tilaa 5-7 hengelle niin matkustamiseen, kuin majoittumiseenkin.
  • Suuren erillisen tavaratilan, joka helpottaa joukkueen varustuksen säilytystä
  • Runsaasti makuupaikkoja oleskelutilojen lisäksi
  • Etumarkiisi suojaamaan matkailuauton ulkopuolella olevia tarvikkeita.
  • Pyörätelineet polkupyörille alueen pidempien siirtymisien helpottamiseksi.

Matkailuauton alkovi-korimalli voi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Alkovimallissa auton etuosaan, kuljettamon yläpuolelle, on rakennettu ylimääräinen nukkumatila, joka tarjoaa käytännöllisen ja tilavan makuupaikan. Takana sijaitsevan erillisen tavaratilan yläpuolella on myös yleensä makuupaikat kahdelle.

Alkovimallisen matkailuauton etuosaan sijoitettu nukkumatila on usein suuri ja tarjoaa valmiita makuupaikkoja. Tämä on erityisen kätevää, jos matkustajia on useita ja haluat hyödyntää tilan tehokkaasti. Joukkueen jäsenet voivat odottaessa kilpailun alkua makoilla mukavasti valmiissa makuupaikoissa istumapaikoista tinkimättä, jolloin yösijat ovat valmiina ilman erillistä vuoteiden järjestelyä.

Lisäksi alkovimallissa on usein runsaasti säilytystilaa. Suuri tavaratila mahdollistaa matkatavaroiden ja muiden tarvikkeiden ja leiriytymisvälineiden kätevän säilytyksen. Voit pakata mukaan tarvittavat varusteet ja tavarat ilman tarvetta järjestää niitä kaappeihin.

Alkovimallisen matkailuauton suuren tilan ansiosta myös matkustaminen sujuu vaivatta ja tarjoaa erilaisia mukavuuksia. Voit nauttia tilavasta oleskelualueesta, jossa on tarpeeksi istumapaikkoja kaikille matkustajille. Lisäksi, kun on aika levätä, voit helposti muuttaa oleskelutilan lisämakuupaikoiksi, jolloin kaikki matkustajat voivat nukkua mukavasti ja levollisesti.

Matkailuauto integroidulla ohjaamolla voi myös vastata valintakriteereitämme silloin, kun makuutiloja ei tarvita samanaikaisesti istuinryhmäosuuden kanssa. Integroidulla ohjaamolla varustettu matkailuauto tarjoaa avaramman oleskelutilan auton ns. päiväasennossa. Hinnaltaan integroidut matkailuautot ovat kuitenkin yleensä arvokkaampia verrattuna muihin korimalleihin.

Puoli-integroitu matkailuauto tarjoaa integroitua matkailuautoa pienemmässä tilassa makuupaikat 4-5 hengelle. Sisätilat voivat isommalla aikuisporukalla tuntua hieman ahtailta ja yleisemmin ne on rekisteröity vain 4 henkilölle.

Retkeilyautot ovat yleisimmin rekisteröity neljälle hengelle ja niissä on rajoitetusti makuupaikkoja, jonka vuoksi se ei tarjoa tiloja koko joukkueen käyttöön. Retkeilyauto on kuitenkin hyvä valinta silloin, mikäli makuupaikkoja ei tarvita 2 kpl enempää. Lisäksi ne ovat pienempikokoisia, helpommin hahmotettavissa ja hallittavissa pakettiautomaisen ajotuntuman vuoksi.

Matkailuautojen lisävarusteista suosittelemme peruutuskameraa ahtaissa parkkipaikoissa liikkumisen helpottamiseksi, polkupyörätelinettä pyörien kuljettamiseen, etumarkiisia suojaamaan ulkotavaroita satelta ja tarjoamaan aurinkoisella kelillä varjopaikan, sähköinvertteriä muuntamaan akuista 230V pistokevirtaa laitteille ja asunto-osan ilmastointilaitetta pitämään sisäilman viihtyisänä.

Matkailuauton kunto kannattaa tietenkin tarkistaa ennen reissuun lähtöä ja huollattaa tarvittaessa. J. Rinta-Joupin matkailuautohuolto toimii Kuopiossa ja Seinäjoella, sekä Ford-merkkihuolto palvelee matkailuautojen alustan kanssa Helsingin, Kuopion ja Seinäjoen huoltotoimipisteissämme.

Matkailuauto valintamme Jukolaan

Kokonaisuutena alkovimallinen matkailuauto vastaa valintakriteereitämme tarjoten tilaa 5-7 henkilölle, suuren tavaratilan sekä runsaasti valmiita makuupaikkoja. Makuupaikkoja ei välttämättä tarvitse olla kaikille joukkueen jäsenille, sillä joukkuelaiset saapuvat paikanpäälle eriaikaisesti. Myöskään yöaikaan tapahtuvan suunnistuksen käynnissä ollessa, on hereillä aina vähintään kolme joukkuelaista.

Voit matkustaa mukavasti ja joustavasti, hyödyntää tilan tehokkaasti ja nauttia yhteisistä hetkistä kanssamatkustajien kanssa. Valitsemalla alkovimallin, saat monipuolisen ja käytännöllisen matkailuauton, joka täyttää tarpeesi ja luo unohtumattomia Jukola-kokemuksia.

Jos satut törmäämään Jukolan majoitusalueella J. Rinta-Jouppi Oy -beach flagilla varustettuun matkailuautoon, niin ei muuta kuin reippaasti koputtamaan ovea ja tutustumaan.

Jukolan_viesti-3

Suositellut artikkelit