Miten ostaa yritysauto joustavasti?

J. Rinta-Jouppi Oy

Kaipaatko työtehtäviisi yritysautoa avuksi? J. Rinta-Joupin ammattilaiset toimivat apunasi uuden auton valitsemisessa ja ostamisessa. Meiltä löytyvät niin pakettiautot kuin henkilöautotkin jokaisen yksilölliseen tarpeeseen ja tilanteeseen.

Yritysajoneuvot eroavat yksityisasiakkaiden käytössä olevista henkilöautoista verotuksellisessa mielessä; yritysautot ovat vähennyskelpoisia eli niihin voidaan tehdä ALV-vähennys. Yritysautoa ostettaessa on huomattavan monia käytännön seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon. Monelle tärkeitä valintakriteereitä ovat auton taloudellisuus ja käyttökustannukset. Myös auton toimivuuteen tilannekohtaisesti on hyvä paneutua huolellisesti. Työtarkoituksessa menopelin turvallisuus ja kestävyys ovat avainasemassa.

– Yritysasiakkaat painottavat pienipäästöisiä ja matalakulutuksellisia autoja. Tällaisille asiakkaille yritysauton valintaan vaikuttavat siis ympäristöystävällisyys ja kukkaron kannalta pienet kulut, kuvailee J. Rinta-Joupin Helsingin Ala-Tikkurilan liikkeen Kari Löfman.

Itse auton ominaisuuksien lisäksi ostoprosessissa olennaista on ajoneuvon rahoitus, jolla saattaa olla vaikutuksia yrityksen talouteen. Rahoitustavan valinta voi vaikuttaa ratkaisevasti yrityksen onnistuneeseen riskienhallintaan ja luoda tuloslaskelma- tai tasevaikutuksia.

J. Rinta-Joupilta yritysajoneuvon ostaminen onnistuu joustavasti. Valittavista rahoitusvaihtoehdoista löytyy ratkaisumalleja niin osamaksuun kuin auton vuokraamiseen eli leasingiin. Osamaksu on kannattava valinta menojen tasapainottamiseen. Silloin yrityksen tulee kuitenkin itse teettää vakuutukset ja huollot menopelille.

Normaalilla leasingilla yritysauton saa käyttöön tietyllä kuukausittaisella summalla ja mikä parasta, ilman yrityksen pääomaa. Lisäyksenä normaalille auton leasingille on huoltoleasing. Siinä yritysauton kuukausimaksu kattaa myös korjaukset ja huollot, joita autoon saattaa ilmetä takuun aikana.

– Yritysautoa ostettaessa sitoutuu yrityksen pääomaa ja kassavaroja ajoneuvoon. Tämän vuoksi rahoituksen valintaan on järkevää käyttää tarpeeksi aikaa. Leasing-ratkaisut ovatkin olleet viime aikoina todella suosittuja juuri niiden helppouden ja vaivattomuuden vuoksi, kertoo Löfman.

Asiakkaan yritysajoneuvon hankintaprosessin helpottamiseksi J. Rinta-Jouppi tekee yhteistyötä suurimpien rahoitusyhtiöiden kanssa. Oikeanlaisen auton ja rahoitustavan löytyminen hoituu siis kätevästi.

– Ensimmäiseksi kartoitamme, millaiseen käyttöön yritysauto tulee. Näin voimme löytää oikeanlaisen auton sopivalla rahoituksella. On myyjän vastuulla löytää jokaiselle asiakkaalle täydellinen menopeli, ja taata asiakkaan tyytyväisyys sekä auton toimivuus tilanteeseen nähden, kuvailee J. Rinta-Joupin Kuopion liikkeen Martti Kahelin.

Valikoimistamme löytyy niin pakettiautoja kuin henkilöautoja jokaisen yrityksen tarpeeseen. Toimivan alihankintaketjumme ansioista pystymme tarvittaessa palvelemaan myös erikoistapauksia ja hankkimaan erikoisvarusteluita. Katso valikoimamme ja löydä yritysajoneuvo joustavasti!

Suositellut artikkelit