Millaiset vaihtoautot ovat suomalaisten suosiossa?

J. Rinta-Jouppi Oy

Vaihtoautot ovat haluttuja ajokkeja ympäri koko Suomen. Kun on kyse autoista, on monilla ostajilla omat suosikkinsa ja luottomerkkinsä, jotka pysyvät vuodesta toiseen. Toiset taas haluavat kokeilla jotakin uutta aina autokaupoille saapuessaan. Haastattelimme J.Rinta-Joupin työntekijöitä ja kysyimme, millaisia ovat suomalaisten suosimat vaihtoautot.

 

Seikka, joka ohjaa vaihtoautojen menekkiä ja suosiota on uusien autojen kysynnän määrä. Näin ollen vaihtoautojen kärkipään sijoitukset myynnin suhteen voivat vaihdella siihen nähden, millaisia malleja ja merkkejä on sillä hetkellä tullut markkinoille.

 

- Uusien autojen kauppa ohjaa suosittuutta. Menopelit, joita ostetaan uutena, ovat muutaman vuoden ikäisinä vaihtoautoina luonnollisesti myös yhtä lailla hyvin kysyttyjä. Tällaisissa autoissa on hinta-laatu -suhde kohdallaan, joka takaa hyvät ja uudenveroiset varustelut kohtuubudjetilla. Nämä vaihtoautot ovat myös vähävikaisia, kuvailee Seinäjoen Jouppilantien liikkeen myyntipäällikkö Juha Suvanto.

 

Suomalaisten suosimat vaihtoautot ovat usein myös vähäpäästöisiä ja käyttökustannuksiltaan matalia. Tällaiset perheautot ja pikkuautot toimivat esimerkkeinä yksittäisistä ryhmistä, jotka myyvät hyvin. Lahden myymälän paikallisjohtaja Juha Vilander kuvailee pikkuautojen jälleenmyyntiarvon ja uudenkarheuden vaikuttavan myös menekkiin; hyvin arvonsa pitävät ja vähän ajetut vaihtoautot ovat kuluttajien suosiossa.

 

- Olemme pyrkineet vastaamaan käyttökustannuskysymyksiin hankkimalla valikoimiin entistä enemmän kuluttajaa kiinnostavia pienipäästöisiä ajokkeja, kertoo Tampereen Hatanpään liikkeen paikallisjohtaja Sami Viitanen.

 

Myös nykypäivän ekologiset huolenaiheet ovat herättäneet ostajissa ajatuksia ja saaneet aikaan ostopäätöksiä.

 

- Varsinkin ekologisten hybridien myynti on alkanut nousta melkoisesti, sanoo Viitanen.

 

Vaihtoautojen menekissä voi näkyä tiettyjä malleja, merkkejä tai piirteitä, jotka vetävät ostajia parhaiten. Viitanen kuvailee vaihtoautojen myymistä ja kertoo, että vaikka asia näin olisikin, on J.Rinta-Joupille tärkeää olla autoliike, joka ei ole jumittunut liikaa tiettyyn sektoriin. Kun autoja ostetaan liikkeen valikoimiin, löytyy tarjonnasta jokaisen autoilijan tarpeeseen ja tilanteeseen varmasti jotakin sopivaa.

 

- Niin monta merkkiä kuin maailmasta löytyy, on myös kannattajaa. Siksi onkin tärkeää, että myymme vaihtoautoja ihan laidasta laitaan, sillä menekkiä on aivan jokaiselle autolle, pohtii myös Suvanto.

 

Katso vaihtoautovalikoimamme ja löydä itsellesi uusi ajokki. Lue myös syistä ostaa vaihtoauto ja ota talteen vinkit käytettyjen autojen ostamiseen

Suositellut artikkelit