Urheilijasta autokaupan ammattilaiseksi

J. Rinta-Jouppi Oy

J. Rinta-Jouppi Oy:n Hatanpään toimipisteen hallivastaava Riku Saarentola on kulkenut pitkän matkan kilpaurheilun parissa ja se on auttanut häntä työssä autokaupan monipuolisena ammattilaisena.

”Aloitin salibandyn pelaamisen ala-asteella perinteikkäässä tamperelaisessa urheiluseurassa, Kooveessa. Aluksi olin kenttäpelaaja, mutta vaihdoin pian maalivahdiksi, josta tuli nopeasti minulle ominainen pelipaikka. Siirryin muutaman vuoden jälkeen Tampereen Classic:iin, jossa pelasin loput salibandyurastani. Pelasin lähes koko urani vanhemmissa ikäryhmissä ja pääsinkin vuotta vanhempien maajoukkuerinkiin jo nuorena. Maajoukkueurani huipentui vuonna 2017 pelattuun finaaliin Ruotsia vastaan ” Saarentola kertaa uransa alkua ja huippuhetkiä. 

”Heti haastattelussa käytyäni, huomasin paikassa vallitsevan yhteisöllisyyden ja loistavan työilmapiirin, joka vahvisti jo ennestään kovaa haluani työskennellä firmassa.”

Entinen kilpaurheilija ei ole niin sanotusti vain päätynyt autoalalle, vaan hakenut moottoriajoneuvojen pariin omasta motivaatiostaan. ”Päädyin hakemaan J. Rinta-Joupille, sillä moottoriurheilu ja autot ovat olleet pienestä pitäen elämässäni positiivisesti läsnä. Myöskin tasokkaan autokaupan, J. Rinta-Joupin, status sai minut hakemaan välittömästi, kun työpaikka tuli hakuun. Heti haastattelussa käytyäni, huomasin paikassa vallitsevan yhteisöllisyyden ja loistavan työilmapiirin, joka vahvisti jo ennestään kovaa haluani työskennellä firmassa. Näin alkoi urani hallivastaavana J. Rinta-Joupin Hatanpään toimipisteellä.”

”Kilpaurheilu on koulun ohessa antanut minulle paljon tärkeitä työkaluja, joilla varmistan tehtävistäni kiitettävästi suoriutumisen. Yksi näistä taidoista on työskentely osana joukkuetta ja tilanteiden lukutaito.”

Hallivastaavan toimenkuva on laaja ja siihen kuuluu monen eri osa-alueen hallitseminen. Tämä edellyttää hyvää paineensietokykyä, sillä työssä saattaa usein olla monta rautaa tulessa. ”Kilpaurheilu on koulun ohessa antanut minulle paljon tärkeitä työkaluja, joilla varmistan tehtävistäni kiitettävästi suoriutumisen. Tärkeimmät näistä taidoista ovat työskentely osana joukkuetta ja tilanteiden lukutaito. Työn kiinnostavuuteen vaikuttaa paljolti oma harrastuneisuuteni, jonka voisikin nostaa yhdeksi tärkeimmistä työhön valmistavista tekijöistä. Hallivastaava huolehtii autojen kilvitykset, pesut, huoltojen organisoinnit, sekä akuutit ja vähemmän kiireelliset toimenpiteet. Myös uusien autojen kuvaus ja tietokoneelle lisääminen on osa työnkuvaani”.

Saarentola painottaa, että huippu-urheilu onnistuu työnteon ohessa hienosti ja aikataulujen säätäminen on mahdollista, kun suunnittelee ajoissa ja hyvin.

J. Rinta-Jouppi avaa alkuvuoden puolella 2021 kaksi uutta myymälää. Uudet toimitilat sijaitsevat Espoossa ja Oulussa. Oulun myymälässä tullaan painottamaan matkailuautojen roolia ja Espoossa ekologisten autojen kasvavaa määrää. Jos sinäkin haluat liittyä J. Rinta-joupin rentoon, hyväntuuliseen ja ammattimaiseen työympäristöön, jossa toimitaan joukkueena, avoimet työpaikat löydät täältä.

Suositellut artikkelit