Vinkit auton rahoitukseen

admin

Kun auton ostaminen tulee ajankohtaiseksi, on valikoimaan tutustumisen lisäksi tärkeää miettiä itselle sopiva maksutapa. Autoliikkeiden tarjoamat rahoitusratkaisut ovat paitsi järkevä myös edullinen vaihtoehto uuden auton kustantamiseen.

Auton ostajalla on nykyään monia erilaisia vaihtoehtoja rahoittaa hankintansa. Käteismaksun lisäksi autoliikkeet tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja, joiden suosio on tullut jäädäkseen ja joilla saa kätevästi rauhoituksen autoon. Halvin rahoitus autolle löytyy myös usein autokaupan kautta.

– Yksityisasiakkaista noin neljäkymmentä prosenttia valitsee autoliikkeen tarjoaman osamaksuratkaisun. Se on siis varsin yleistä ja järkevääkin ostajan kannalta, kertoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Tällä hetkellä autokaupan tarjoaman rahoituksen hinta on niin edullinen, että Ala-Hakunin mukaan monessa tapauksessa on kannattavaa hankkia auto rahoituksella, vaikka koko rahasumma olisikin jo koossa.

– Rahoitusratkaisumme ovat helppoja ja vaivattomia. Suosittelenkin käteismaksun sijaan auton ostajaa käyttämään rahaa johonkin tuottavampaan kohteeseen kuin autoon ja maksamaan omaa autoa pikkuhiljaa pois.

Rahoitus autoon – Etuna yksilöidyt maksusopimukset

Myös pankit tarjoavat rahoituksia auton ostajille, mutta autorahoituksen hakeminen autokaupan kautta on usein kätevämpää.

– Etumme on se, että auto itse on vakuutena eikä muita vakuuksia tarvita. Halutessaan rahoitusratkaisun saa hoidettua meillä yhdellä käynnillä, Ala-Hakuni kertoo.

Autorahoituksen kuukausierän hinta muodostuu autokohtaisesti avausmaksusta, käsittelymaksusta ja korkoprosentista. Hintaan vaikuttavat myös laina-aika ja rahoitettava pääoma.

– Rahoitussopimukset tehdään asiakkaan tarpeiden mukaan. Jos asiakas esimerkiksi haluaa suuremman viimeisen erän, se on mahdollista. Autoa myös voi ja kannattaa vaihtaa kesken sopimuskauden, Ala-Hakuni sanoo.

Kuukausierän määrittämisessä kannattaa muistaa huomioida auton arvo. Ala-Hakunin mukaan on tärkeää, että autorahoituksen maksusuunnitelma seuraa auton luonnollista arvon alenemista.

– Näin ei joudu ikävään tilanteeseen, jossa autoa vaihdettaessa velka on isompi kuin auton arvo.

Uusi auto uuteen elämäntilanteeseen

Päätöksen autorahoituksesta tekee aina rahoitusyhtiö. Autorahoituksen saamiseksi tulee hakijan luottotietojen olla kunnossa. Lisäksi edellytetään säännöllisiä tuloja ja suhteutetaan hankittavan auton arvoa tuloihin.

– J. Rinta-Joupilla on myös leasingiin eli auton pitkäaikaiseen vuokraamiseen lukuisia erilaisia ratkaisumalleja, jotka ovat erityisesti yrittäjien keskuudessa suosittuja. Leasingista kiinnostuneen yrittäjän kannattaakin olla yhteydessä myyjiimme, jotka kertovat monipuolisista vaihtoehdoistamme, Ala-Hakuni vinkkaa.

Yksityishenkilön kohdalla oikea hetki uuden auton ostamiselle määräytyy oman elämäntilanteen mukaan. Auton hankkiminen voi nousta ajankohtaiseksi esimerkiksi tilanteessa, jossa perhe kasvaa tai lapset muuttavat pois kotoa.

– Kun auton käyttötarkoitus ja tarve muuttuu, kannattaa ehdottomasti lähteä kaupoille, Ala-Hakuni päättää. 

Suunnittele itsellesi parhaiten istuva autorahoitus J. Rinta-Joupin näppärällä rahoituslaskurilla!

Katso myös kaikki korkotarjouksessa olevat autot.

 

Suositellut artikkelit