Käytetty auto osamaksulla – Vinkit auton rahoitukseen

admin

Kun auton ostaminen tulee ajankohtaiseksi, on valikoimaan tutustumisen lisäksi tärkeää miettiä itselle sopiva maksutapa. Autoliikkeiden tarjoamat rahoitusratkaisut ovat paitsi järkeviä, usein myös edullisia vaihtoehtoja uuden auton kustantamiseen.

Auton ostajalla on nykyään monia erilaisia vaihtoehtoja rahoittaa hankintansa. Käteismaksun lisäksi autoliikkeet tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja, joiden suosio on tullut jäädäkseen ja joilla saa kätevästi rahoituksen autoon. Halvin rahoitus autolle löytyy myös usein autokaupan kautta.

– Yksityisasiakkaista noin neljäkymmentä prosenttia valitsee autoliikkeen tarjoaman osamaksuratkaisun. Se on siis varsin yleistä ja järkevääkin ostajan kannalta, kertoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Autokaupan tarjoaman rahoituksen hinta vaihtelee ajoittain, pääosin korkotasosta riippuen. Ala-Hakunin mukaan on kannattavaa hankkia auto rahoituksella, vaikka koko rahasumma olisikin jo koossa.

– Rahoitusratkaisumme ovat helppoja ja vaivattomia. Suosittelenkin käteismaksun sijaan auton ostajaa käyttämään rahaa johonkin tuottavampaan kohteeseen kuin autoon ja maksamaan omaa autoa kuukausimaksulla pikkuhiljaa pois.

LISÄTIETOA AUTORAHOITUKSESTA

Rahoitus autoon – Etuna yksilöidyt maksusopimukset

Myös pankit tarjoavat autolainaa auton ostajille, mutta autorahoituksen hakeminen autokaupan kautta on usein kätevämpää.

– Etumme on se, että auto itse on vakuutena eikä muita vakuuksia tarvita. Halutessaan rahoitusratkaisun saa hoidettua meillä yhdellä käynnillä, Ala-Hakuni kertoo.

Autorahoituksen kuukausierän hinta muodostuu autokohtaisesti avausmaksusta, käsittelymaksusta ja korkoprosentista. Hintaan vaikuttavat myös laina-aika ja rahoitettava pääoma.

– Rahoitussopimukset tehdään asiakkaan tarpeiden mukaan. Jos asiakas esimerkiksi haluaa suuremman viimeisen erän, se on mahdollista. Autoa myös voi ja kannattaa vaihtaa kesken sopimuskauden, Ala-Hakuni sanoo.

Kuukausierän määrittämisessä kannattaa muistaa huomioida auton arvo. Ala-Hakunin mukaan on tärkeää, että autorahoituksen maksusuunnitelma seuraa auton luonnollista arvon alenemista.

– Näin ei joudu ikävään tilanteeseen, jossa autoa vaihdettaessa velka on isompi kuin auton arvo.

Uusi auto uuteen elämäntilanteeseen

Usein herää kysymys, voiko opiskelija saada autorahoitusta, tai onko autorahoitus mahdollista henkilölle, jolla ei ole luottotietoja. Päätöksen autorahoituksesta tekee aina rahoitusyhtiö, mutta kuka voi saada autorahoituksen?

Autolainan saamiseksi tulee hakijan luottotietojen olla kunnossa. Lisäksi edellytetään säännöllisiä tuloja ja suhteutetaan hankittavan auton arvoa tuloihin.

– J. Rinta-Joupilla on myös leasingiin eli auton pitkäaikaiseen vuokraamiseen lukuisia erilaisia ratkaisumalleja, jotka ovat erityisesti yrittäjien keskuudessa suosittuja. Leasingista kiinnostuneen yrittäjän kannattaakin olla yhteydessä myyjiimme, jotka kertovat monipuolisista vaihtoehdoistamme, Ala-Hakuni vinkkaa.

Yksityishenkilön kohdalla oikea hetki uuden auton ostamiselle määräytyy oman elämäntilanteen mukaan. Auton hankkiminen voi nousta ajankohtaiseksi esimerkiksi tilanteessa, jossa perhe kasvaa tai lapset muuttavat pois kotoa.

– Kun auton käyttötarkoitus ja tarve muuttuu, kannattaa ehdottomasti lähteä kaupoille, Ala-Hakuni päättää.

Miten autorahoitus toimii?

Aina ei välttämättä sukan varresta löydy koko auton hankintahinnan kokoisia säästöjä. Tällöin auton ostaminen rahoituksella on joustava tapa hankkia kulkuneuvo. Rahoitusvaihtoehdoista selvästi suosituin on osamaksu. Osamaksukaupassa asiakas maksaa autosta käsirahan ja loput kauppahinnasta erissä sopimuskauden ajan. Auto siirtyy asiakkaan omistukseen viimeisen maksuerän jälkeen.

Kun sopiva tuote on kiikarissa, ensin haetaan rahoitusta. Autoliike hakee rahoituksen puolestasi ja selvittää hakijalta tarkempia tietoja hakemusta varten. Kun hakemus on tehty, rahoittaja arvioi hakijan luottokelpoisuuden. Huomioon otetaan lainan suuruus ja ehdot, luottokelpoisuuteen vaikuttavat mm. tulot, velat ja maksuhistoria.

Autorahoituksen korko on aina kiinteä ja se pysyy samana koko laina-ajan. Autolainaan voi liittyä muita kuluja, kuten jo aiemmin mainitut avausmaksu ja käsittelymaksu. Lainan takaisinmaksuaika on yleensä noin 1–5 vuotta sen ehdoista riippuen.

Kun ostat käytetyn auton kuukausimaksulla, maksat kuukausittain koron, lyhennyksen ja käsittelymaksun sisältävää summaa, jota myös kuukausieräksi kutsutaan. Autolainaa voi lyhentää myös etuajassa tai muuttaa kuukausierän suuruutta.

Verkkosivuillamme voit laatia oman rahoitussuunnitelman autorahoituslaskurin avulla. Täytä vain luoton määrä, käsirahan määrä, maksuaika ja viimeinen suurempi erä – saat alustavan maksusuunnitelman ja voit hakea luottopäätöstä heti!

Kokeile rahoituslaskuria!

Suositellut artikkelit