Kokemuksia auton myynnistä liikkeeseen – J. Rinta-Joupin asiakastarina

J. Rinta-Jouppi Oy

Auton myynti saattaa olla pitkä prosessi. Pirkanmaalainen Marko turhautui tyhjänpäiväisiin tarjouskyselyihin ja päätti myydä vaimon auton suoraan autoliikkeeseen. J. Rinta-Jouppi vakuutti Markon.

Aina ei ole helppoa myydä autoa itse netissä


Lukuisten myyntisivustojen suosiosta ja aktiivisista kävijöistä huolimatta oma auto ei aina käy kaupaksi toivotulla tavalla, sillä autojen määrä ja laatu on kirjava – sen huomasi Markokin.

– Halusimme siirtyä seuraavaan autoon ja hankkia vaimolle uuden kulkuneuvon silloisen Mercedes A 180 A 2016 Dieselin tilalle. Auto olikin talvella myynnissä netin välityksellä lähes kaksi kuukautta, mutta tuloksetta. Tämän jälkeen otimme myynti-ilmoituksen pois verkosta, mutta kevään tullen rouvalle iski jälleen autokuume. Jatkoimme auton myyntiä netissä kevään aikana vielä pari kuukautta.

Marko kertoo saaneensa kontakteja netin kautta, mutta niistä mikään ei ollut toivotunlainen. Liikkeellä oli pohtijoita, jotka lähestyvät kerran, mutta homma jäi siihen.

– Kontakteja ei lopulta tullut kauhean montaa. Tämä oli yllätys. Asiattomiakaan kyselyitä ei juuri tullut, mutta toisaalta moni niistä oli perättömiä tai sitten niistä ei koskaan kuulunut toistamiseen mitään. Itse näen, että moni ostaja haluaa tarjota usein vaihtoautoa tai harkitsee jonkinlaista rahoitusta ostopäätöksen tueksi.

Markon mukaan autoaan netissä myyvän on myös hyvä varautua pettymyksiin tarjousten suhteen, kun moni ostaja on vain edullisen kaupan perässä.

– Tuntuu, että jos myyt autoasi netissä, ihmiset ajattelevat, että olet rahapulassa. Lähes kolmenkymmenen tuhannen euron autosta tarjotaan helposti alle pari kymppiä ja kokeillaan tärppäisikö. Näihin ei kannata lähteä mukaan kuin todella painavasta syystä.

Myyntiavustaja-Vantaa-web

Olihan näin tehty ennenkin

Käytetyn auton myyminen suoraan liikkeeseen oli Markolle jo entuudestaan tuttua. Jostain syystä se ei vain tullut mieleen ennen vierailua liikkeessä.

– Alun perin saavuin autokauppaan muissa asioissa, sillä tunsin myyjän muualta. Keskusteluissa tuli ilmi, että olimme yrittäneet myydä autoa jo jonkun aikaa. Ei siinä mennyt varmaan edes viittä minuuttia, kun sain hyvän tarjouksen. Löimme kättä päälle heti. Soitin vaimolle, että tuo auto liikkeelle ja kauppa oli kokonaisuudessaan ohi alle kahdessa tunnissa.

Autokauppa on muuttunut viime vuosina. Ennen asiakas sai hyvityksenä paremman tarjouksen kuin suoralla ostolla. Nykyään auton myyminen liikkeeseen on paljon läpinäkyvämpää. Autokauppaan autonsa myyvä saa autostaan puhdasta rahaa.

– Sanoisin, että kannattaa käydä kysymässä liikkeiltä tarjouksia. Pahinta, mitä myyjä voi sanoa, on ei. Siihen ei kuole! Itse huomasin, että usein yksityinen ostaja haluaa päästä vanhastaan eroon ja tarjoaa vaihdokkia. Sitä harva toivoo, jos tavoite on nimenomaan päästä autosta eroon niin kuin meillä oli.

Kaupanteossa kannattaa Markon mielestä käyttää aina harkintakykyä ja malttia. Kannattaa olla tietoinen siitä, mitä on myymässä ja millä hinnalla.

– Itsellä pitää olla realistinen hintaoletus ennen liikkeeseen menoa. Ei voi kuvitella, että autosta saisi aina netissä pyytämänsä hinnan, sillä ne ovat kaikki myymättömiä autoja. Halutuimmat on jo kaupattu eteenpäin. Toisaalta, kun käy kauppaa liikkeen kanssa, tulee rahat tilisiirtona omalle tilille jo melkein samana päivänä. Säästää aikaa ja hermoja. Minulle ja varmasti monelle muullekin ne merkkaavat paljon.

Käytetyn auton myynti liikkeeseen on mutkatonta, nopeaa ja luotettavaa. Alkuun pääset klikkaamalla alla olevaa painiketta ja lähettämällä meille autosi tiedot. Se ei maksa mitään!

Pyydä tarjous autostasi

Suositellut artikkelit