Haussa täydellinen kesäauto? Valitse itsellesi sopiva menopeli näillä vinkeillä

J. Rinta-Jouppi Oy

 

Kesäautoihin liittyy muistoja koko perheen hauskoista lomista ja nauruntäyteisistä reissuista ystävien kanssa. Autoilu on kesällä parhaimmillaan, kun on löytänyt juuri omiin tarpeisiinsa ihanteellisimman kesäauton. Kesäajan menopelin vilkkaimman hankkimissesongin ollessa käsillä, onkin hyvä saada vinkkejä itselleen sopivan kesäauton valitsemiseen. J. Rinta-Joupin Seinäjoella sijaitsevan Jouppilantien liikkeen myyntipäälliköt Taina Sikanen ja Juha Suvanto kertovat tarkemmin auton valintaan liittyvistä erityispiirteistä.

 

Käytetyn auton ostaminen on kannattava ratkaisu ajoneuvon hankintaan. Mielikuva kesäautoista on vuosien saatossa kuitenkin muuttunut ja käsite on saanut erilaisia merkityksiä. Ennen on suurimmaksi osin etsitty menopeliä ainoastaan kesäkuukausille, kun taas nykyään kesäautokaupoille tulevat haluavat usein löytää auton koko vuodeksi. Sikanen kuvailee syitä kesäauton hankkimiselle:

 

-Ihmisillä on kahden eri kaliiperin ostomotiivia; hyötykäyttö tai hupikäyttö. Varsinkin opiskelijat etsivät autoa kesätyömatkoja varten, kun taas autoharrastelijat haluavat enemmänkin fiilistelyauton lämpimille ilmoille. Joillain saattaa olla autotallissaan vaikkapa jenkkirauta, jonka ensimmäisten kesäkelien koittaessa kaivaa esiin.

 

 

kesaauto-punainen-kia-stinger

 

 

Kullekin autoilijalle sopii erilainen kesäauto tarpeista ja preferensseistä riippuen. Hyvään alkuun pääsee kartoittamalla mitä tarvitsee, jotta voi alkaa rajaamaan mahdollisia vaihtoehtoja. Autoa valitessa kannattaa pitää mielessä vaihtelevia seikkoja oman tilanteen mukaan, kuten tarvitaanko lisätilaa kalastustarvikkeiden kuljettamiseen tai nelivetoa haastaville mökkiteille. Varusteluita ja eri ominaisuuksia löytyy moneen makuun, ja niiden saatavuudesta kannattaakin kysellä tarkemmin autoliikkeestä. Huomiota voi kiinnittää myös omaan ajotyyliin; toiset kaipaavat mukavuutta ja käytännöllisyyttä, kun taas toisille tähdellisiä ovat auton tekniset ominaisuudet.

 

-Tärkeintä on, että kesäauto palvelee omia toiveita. On tarpeellista ottaa huomioon tilojen ja tekniikoiden sopivuus käyttötarkoituksen mukaan. Käytännön tuntumaa saa hankittua koeajamalla ja testailemalla erityyppisiä autoja. Menopelistä saatu toivottu fiilis sen jo itsessään kertoo, kun oikea kesäauto osuu kohdalle. Valintatilanteen koittaessa kyllä tietää mikä auto itselle sopii, kommentoi Suvanto.

 

 

kesaauto-punainen-kia-stinger

 

 

Reissaaminen ympäri Suomea tai kenties Eurooppaa löytyy monen autoilijan kesän suunnitelmista. Auton ominaisuuksista mukavuus ja riittävä tehokkuus pitkilläkin matkoilla nousevat helposti valintoja tehdessä oleellisiksi kriteereiksi.

 

-Autoilu ja automatkailu ovat lisääntyneet vahvasti, jonka takia kesäautossa tilavuus on monelle etusijalla. Kian lippulaivanakin pidetty Kia Stinger on auto, josta löytyy tehoa, sporttisuutta ja tilaa. Menopeli luontuu moneen, sillä se sopii isommankin perheen tarpeisiin uhraamatta virtaviivaista ulkonäköä. Stingerin voisi sanoa olevan täydellinen kesäauto, kertoo Sikanen pohtiessaan autoilua Suomessa.

 

Auton valitseminen voi olla vaikea prosessi, sillä erilaisia malleja ja muotoiluja tulee markkinoille käytettyinäkin tiheään tahtiin. Viimeisenä vinkkinään Suvanto toteaa, kuinka loppujen lopuksi kesäauto kannattaa valita oman fiiliksen ja tunteen mukaan. Realiteetit ja järkisyyt on kuitenkin perusteltua pitää valinnassa mukana.

 

Automatkoista ja autoilusta muodostuu helposti kesän kiistaton kohokohta, kun tallissa odottaa täydellinen kesäauto. Katso kotimaan kiinnostavimmat kohteet täältä. Voit myös lukea lisää Kia Stingeristä ja käytetyn auton ostamiseen liittyvistä yksityiskohdista muista blogijulkaisuistamme.

 

 

Suositellut artikkelit